Antena 3 Externe Familiile unor soldaţi danezi au fost ameninţăţi prin telefon de irakieni

Familiile unor soldaţi danezi au fost ameninţăţi prin telefon de irakieni

17 Aug 2007   •   16:03
Familiile unor soldaţi danezi au fost ameninţăţi prin telefon de irakieni

Membri ai familiilor câtorva soldaţi au declarat că au primit ameninţări prin telefon, de la persoane neidentificate din Irak. Potrivit Serviciului Militar de Informaţii danez, este posibil ca persoane din Irak să fi obţinut numerele de telefon ale acestora prin monitorizarea convorbirilor private ale soldaţilor cu familiile lor din Danemarca. „În prezent, încercăm să determinăm amploarea cazului, apoi vor examina dacă regulile privind utilizarea telefoanelor mobile şi a e-mailurilor de către personalul nostru trebuie revizuite”, a declarat Mette Noehr, purtătoare de cuvânt a agenţiei. Agenţia nu a determinat încă dacă insurgenţii sunt responsabili pentru apelurile telefonice care conţineau ameninţări.

„Ar putea fi vorba, de asemenea, despre răufăcători, dar un lucru este sigur, luăm acest lucru în serios”, a adăugat Noehr. Ralf Clemmesen, care a fost mobilizat în Irak în prima jumătate a acestui an, a declarat că prietena şi tatăl său au primit ameninţări prin telefon din Irak, în luna februarie. El a mai spus că rudele a cel puţin zece soldaţi danezi au primit telefoane asemănătoare.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close