Antena 3 CNN Externe O femeie a povestit cum a fost abuzată şi batjocorită de mai mulţi bărbaţi, în Metaverse

O femeie a povestit cum a fost abuzată şi batjocorită de mai mulţi bărbaţi, în Metaverse

O femeie a povestit că a fost abuzată şi batjocorită de mai mulţi bărbaţi la mai puțin de un minut după ce a intrat în lumea virtuală online a Facebook.

O femeie a povestit cum a fost abuzată şi batjocorită de mai mulţi bărbaţi, în Metaverse
Sursa foto: Twitter/ New York Post
de Cerasela Stafie    |    04 Feb 2022   •   11:52

O utilizatoare a universului virtual creat de compania mamă a Facebook susţine că a fost victima unui viol virtual în grup. Nina Jane Patel spune că după 60 de secunde de la intrarea în Metaverse a fost agresată verbal şi sexual de trei avataruri masculine care au făcut şi fotografii în timpul agresiunii sexuale.

Victima spune că totul s-a petrecut atât de rapid încât nu a avut timp să activeze setările de siguanţă ale Metaversului. 

Femeia a povestit întreaga întâmplare într-o postare pe blogul Medium: ”în 60 de secunde de la alăturare, am fost hărțuită verbal și sexual de 3-4 avatare bărbați, cu voci masculine, care în esență, dar virtual, mi-au violat avatarul în grup și au făcut fotografii”, a spus ea.

Tânăra de 43 de ani a continuat să descrie cum a văzut avatarul ei fiind violat de un grup de avatare bărbați, care au fotografiat-o și i-au transmis mesaje de genul ”nu te preface că nu ți-a plăcut”.

Metaversul este o lume online în care avatarurile utilizatorilor se întâlnesc și comunică și pot vizita o rețea în creștere rapidă de destinații virtuale, cum ar fi orașe, zone de la țară sau cafenele.

„O experiență îngrozitoare care s-a întâmplat atât de repede și înainte de a putea măcar să mă gândesc să pun bariera de siguranță. Am înghețat”, a adăugat ea. ”A fost suprarealist. A fost un coșmar”.

Ea a spus pentru The Daily Mail că și-a smuls prompt căștile pentru a pune capăt întâlnirii și de atunci se confruntă cu anxietate. Mulți oameni i-au spus Ninei că nu ar trebui să aleagă un avatar feminin data viitoare sau că nu ar trebui să fie influențată de experiență pentru că nu este autentică. 

Patel a primit un răspuns din partea Meta, care a declarat că pot fi puse obstacole tehnice pentru a preveni ca acest lucru să se repete. ”Ne pare rău să auzim că s-a întâmplat acest lucru. Dorim ca toți cei din Horizon Venues să aibă o experiență pozitivă și să găsească cu ușurință instrumentele de siguranță, care ne pot ajuta într-o situație ca aceasta – și să ne ajute să investigăm și să luăm măsuri”, a spus un purtător de cuvânt al Meta.

 

×
Subiecte în articol: Meta Platforms metaverse viol in grup abuz
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close