Antena 3 CNN Externe Festivitățile de Revelion, anulate în tot mai multe țări, pe fondul îngrijorărilor produse de Omicron

Festivitățile de Revelion, anulate în tot mai multe țări, pe fondul îngrijorărilor produse de Omicron

Festivitățile planificate pentru a sărbători noul an au fost anulate în tot mai multe orașe mari din unele țări. Autoritățile sunt îngrijorate de răspândirea noii tulpini Omicron.

Festivitățile de Revelion, anulate în tot mai multe țări, pe fondul îngrijorărilor produse de Omicron
Sursa foto: Getty Images/ Spencer Platt
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   22:36

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anulat evenimentul de Revelion din Trafalgar Square, deoarece cazurile Omicron stârnesc îngrijorare în capitala Marii Britanii.

Festivitatea din Londra din Trafalgar Square nu va avea loc din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare cu varianta Omicron.

”Cu infecțiile cu Covid-19 la niveluri record în orașul nostru și în Regatul Unit, sunt hotărât să lucrez îndeaproape cu partenerii din orașul nostru pentru a face tot ce putem pentru a încetini răspândirea noii variante și pentru a ne asigura că Serviciile medicale nu sunt copleșite în această iarnă,” a declarat edilul, potrivit Daily Mail.

”Acest lucru înseamnă că nu vom mai găzdui un eveniment de sărbătoare pentru 6.500 de persoane în Trafalgar Square în ajunul Anului Nou. Este dezamăgitor pentru mulți londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului,” a adăugat acesta.

Nu este singurul oraș care va intra în 2022 fără petreceri tradiționale. În Rio, Brazilia, au fost anulate celebrele sărbători de Revelion.

Europa se pregătește pentru noi restricții pentru a limita răspândirea virusului. Nici tradiționalul foc de artificii de la Paris nu va avea loc în acest an.

În Germania, politicienii au interzis vânzarea artificiilor în noaptea de Revelion, spunând că nu vor să riște să crească povara asupra spitalelor, evitând eventualele răni provocate de acestea.

Sărbătorile din Times Square sunt momentan incerte, deoarece varianta Omicron s-a răspândit masiv în New York, iar oficialii orașului lucrează pentru a crește capacitatea de testare pe fondul cererii crescute.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close