Antena 3 CNN Externe Filipine. Inundaţiile provocate de taifunul Miranae au ucis cel puţin şapte oameni (VIDEO)

Filipine. Inundaţiile provocate de taifunul Miranae au ucis cel puţin şapte oameni (VIDEO)

Filipine. Inundaţiile provocate de taifunul Miranae au ucis cel puţin şapte oameni (VIDEO)
31 Oct 2009   •   16:25

Cel puţin şapte oameni au murit şi mai mulţi sunt daţi dispăruţi în Filipine, în urma inundaţiilor provocate de taifunul Miranae. Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în capitala Manila şi provinciile învecinate după ce autorităţile au anunţat că rafalele de vânt vor depăşi 150 de kilometri pe oră.

Un râu dintr-o localitate situată la 80 de kilometri sud de Manila a ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale aduse de taifunul Miranae. Mai multe case au fost avariate şi zeci de maşini au fost distruse de copacii doborâţi de rafalele puternice de vânt.

Pagubele materiale produse de inundaţii au fost cu atât mai grave, cu cât unele provincii sunt încă afectate de taifunul Ketsana, care a lovit Filipine luna trecută.

Specialiştii spun că taifunul Miranae, cu rafale de vânt de aproape 140 de kilometri pe oră, se va îndrepta în zilele următoare spre Vietnam şi China.

În urmă cu o lună, peste nouă sute de oameni şi-au pierdut viaţa în Insulele Filipine în urma inundaţiilor provocate de taifunul Ketsana.



Antena 3

×
Subiecte în articol: taifun filipine
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close