Antena 3 CNN Externe Filipine. Rebelii care au luat 200 de ostatici s-au predat

Filipine. Rebelii care au luat 200 de ostatici s-au predat

Filipine. Rebelii care au luat 200 de ostatici s-au predat
29 Noi 2007   •   10:28

Cei 30 de soldaţi rebeli, care au luat ostatici într-un hotel din Manilla, s-au predat după 4 ore. Rebelii, conduşi de un general, au ocupat un hotel de lux din Manila, luând 200 de ostatici, şi au cerut demisia preşedintelui ţării, Gloria Arroyo. Ei au cerut şi armatei să nu o mai susţină pe doamna Arroyo. Militarii rebeli evadaseră din clădirea unui tribunal unde urmau să fie judecaţi pentru o altă revoltă. Zona a fost încercuită de 1.000 de militari, care au primit ordinul să-i aresteze pe răsculaţi. Două persoane au fost rănite, dar numărul total al victimelor nu a fost încă stabilit. Unul dintre liderii rebelilor a condus şi în 2003 o revoltă împotriva preşedintelui Gloria Macapagal Arroyo.

Trupele filipineze au ocupat poziţii în jurul hotelului cu o oră după expirarea ultimatumului stabilit de autorităţi pentru ora 15.00 (09.00, ora României), cerând rebelilor să se predea. Armata a cerut, de asemenea, jurnaliştilor să părăsească hotelul, în jurul orei 16.00 (10.00, ora României). Militarii erau înarmaţi şi aveau asupra lor grenade cu gaze lacrimogene pe care au început să le folosească în interiorul hotelului.

O parte dintre oaspeţii hotelului au fost evacuaţi de forţele de ordine, înainte de a-i aresta pe rebeli. Două persoane au fost rănite, dar numărul total al victimelor nu a fost încă stabilit.

REBELII AU LUAT OSTATICI 200 DE OAMENI ÎN MANILLA

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close