Antena 3 CNN Externe Dezastru în Filipine. Taifunul Melor a provocat mari inundații și a dus la decesul a cel puțin nouă persoane

Dezastru în Filipine. Taifunul Melor a provocat mari inundații și a dus la decesul a cel puțin nouă persoane

Dezastru în Filipine. Taifunul Melor a provocat mari inundații și a dus la decesul a cel puțin nouă persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    16 Dec 2015   •   09:58
Taifunul Melor a provocat mari inundații și a dus la decesul a cel puțin nouă persoane în Filipine, potrivit unui nou bilanț publicat miercuri de autorități, informează agenția France Presse.

Trombele de apă s-au abătut marți seara peste Manila, inundând unele drumuri și perturbând traficul rutier. Apele s-au retras miercuri din capitala care are 12 milioane de locuitori.

Melor a traversat centrul arhipelagului de la est la vest, după ce a ajuns luni deasupra uscatului pe insula Samar locuită de 1,5 milioane de persoane. În noaptea de marți spre miercuri, taifunul a traversat insula Mindoro, zonă de culturi agricole cu aproximativ 1,2 milioane de locuitori, înainte de a se îndrepta spre Marea Chinei de Sud, potrivit serviciului meteorologic național.

"Inundațiile au început să se retragă, însă oamenii sunt încă pe acoperișuri. Multe case au fost avariate", a spus guvernatorul Mindoro, Aurelio Umali, la postul de radio DZMM.

Furtuna a cauzat evacuarea a sute de mii de locuitori și milioane de oameni au rămas fără energie electrică. Aproximativ 120.000 de persoane au fost dirijate spre adăposturi de urgență, conform Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor.

Statul Filipine este traversat periodic de furtuni de amploare, cu o medie anuală de douăzeci de taifunuri.

×
Subiecte în articol: filipine taifun inundatii
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close