Antena 3 CNN Externe Finlanda în doliu după masacrul anunţat la un liceu (GALERIE FOTO)

Finlanda în doliu după masacrul anunţat la un liceu (GALERIE FOTO)

Finlanda în doliu după masacrul anunţat la un liceu <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
07 Noi 2007   •   13:21

Şapte persoane au fost împuşcate mortal, iar mai multe au fost rănite într-un schimb de focuri produs la un liceu din Finlanda, în Tuusula, la 40 de kilometri nord-est de Helsinki. Printre răniţi se află şi directorul liceului. Presa susţine că atacatorul este un tănâr de 18 ani. Schimbul de focuri a început la câteva ore după ce un material video intitulat ?Jokela High School Massacre - 11/7/2007? a fost postat pe Youtube. Filmul postat pe internet prezicea un mascaru la o şcoală, care pare a fi chiar liceul Jokela, acolo unde s-a întâmplat tragicul eveniment. În materialul postat apare un bărbat înarmat, ce îndreaptă arma către camera de luat vederi. La sfârşit apare semnătura autorului, Sturmgeist89, ce înseamnă spiritul furtunii în limba germană.

Drapelurile naţionale finlandeze au fost coborâte în bernă joi, în urma masacrului.

Nu se poate determina dacă protagonistul filmului este persoana care a iscat schimbul de focuri de la liceu. Filmul a fost scos de pe YouTube, dar un site suedez a postat câteva imagini din materialul respectiv.

Clădirea liceului a fost înconjurată de forţe importante de securitate. Atacatorul, elev al liceului, este în stare critică, după ce a încercat să se sinucidă.

GALERIE FOTO

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close