Antena 3 CNN Externe Fiole cu gaz toxic găsite într-un sediu ONU

Fiole cu gaz toxic găsite într-un sediu ONU

Fiole cu gaz toxic găsite într-un sediu ONU
31 Aug 2007   •   09:30

Un birou al sediului ONU de la New York a fost evacuat după ce au fost descoperite 6 fiole cu gaz toxic. Este vorba despre un agent chimic potenţial mortal. Se pare că fiolele proveneau de la o fostă fabrică chimică din Irak. Substanţa toxică a fost neutralizată. Cele 6 fiole, de mărimea unui pix, au fost descoperite într-o încăpere a Comisiei ONU de Control, Verificare şi Inspecţii în Irak, în timp ce se făcea curăţenie.

Biroul se află într-o clădire de 6 etaje, situată într-o zonă foarte populată a New York-ului. Toţi funcţionarii au fost evacuaţi şi alarmat FBI-ul. Substanţa toxică a fost neutralizată imediat, iar în clădire nu au fost depistaţi vapori periculoşi.

Fosgenul, un agent chimic potenţial mortal, creat în Germania, a fost folosit în special în timpul primului război mondial. Persoanele contaminate pot muri sufocate sau pot face infarct.

Primele date ale anchetei arată că substanţa ar putea proveni din inspecţiile făcute, în 1996, de experţii în dezarmare, la o fostă fabrică chimică irakiană.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close