x close

Fondatorul WikiLeaks ar putea fi acuzat de spionaj în Statele Unite

de Antena3.ro    |    10 Dec 2010   •   21:25
Fondatorul WikiLeaks ar putea fi acuzat de spionaj în Statele Unite 429 AFP / Mediafax foto

Avocatul lui Julian Assange se aşteaptă ca fondatorul WikiLeaks să fie acuzat în curând de spionaj de către Statele Unite, relatează ABC News.

“Poziţia noastră este, bineînţeles, că aceste acuzaţii nu se aplică în cazul lui Assange, şi că ar trebui să se afle sub protecţia Primului Amendament, pentru documentele publicate de WikiLeaks”, a declarat Jennifer Robinson, avocatul lui Assange.

“Orice acuzaţie în baza Legii privind spionajul ar fi, în opinia mea, neconstituţională şi pune în pericol toate organizaţiile media din Statele Unite”. Departamentul de Justiţie american nu a comentat aceste informaţii, însă procurorul general Eric Holder a autorizat o investigaţie a lui Assange, la începutul acestei săptămâni, potrivit Newser.com.

Assange este deja în custodia autorităţilor londoneze. Fondatorul site-ului WikiLeaks a fost arestat, marţi, la Londra. Australianul s-a prezentat de bunăvoie la sediul poliţiei din capitala Marii Britanii, unde a fost reţinut imediat. Tribunalul Westminster a decis, în aceeaşi zi, că Julian Assange trebuie să rămână în arest până pe 14 decembrie. Parchetul suedez a emis în luna noiembrie un mandat de arestare pe numele lui Julian Assange, care este acuzat de viol şi agresiune sexuală.

Citeşte mai multe despre:

spionaj wikileaks Julian Assange
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati