Forbes: Angela Merkel, cea mai puternică femeie

31 Aug 2007   •   08:55
Forbes: Angela Merkel, cea mai puternică femeie
Angela Merkel este cea mai puternică femeie din lume, potrivit clasamentului pe 2007 al celor mai puternice 100 de femei, realizat de revista "Forbes". Cancelarul german a primit acest titlu pentru al doilea an consecutiv. Cea care domina acest top în urmă cu doi ani, secretarul american de Stat Condoleezza Rice, se află, anul acesta, abia pe locul 4. Merkel nici nu exista în clasamentul pe 2005 al celebrei publicaţii, pe când era doar liderul opoziţiei democrat-creştine din Germania.


Pe locul 2 se află vicepremierul chinez, Wu Yi, în timp ce locul 3 este ocupat de Ho Ching, prima doamnă a statului Singapore. Surprinzător, cea care a dominat doi ani la rând acest clasament, secretarul american de Stat Condoleezza Rice, ocupă, anul acesta, abia locul 4.

Celebra moderatoare şi femeie de afaceri Oprah Winfrey ocupă locul 21, în timp ce soţia miliardarului Bill Gates, Melinda, s-a clasat pe locul 24. Nu putea lipsi din top fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, senatorul de New York şi candidatul democrat la preşedinţie Hillary Clinton, care ocupă locul 25.

Este al patrulea an în care revista Forbes publică acest clasament, care stabileşte care sunt cele mai puternice femei, în funcţie de influenţa mediatică şi de puterea economică.

VEZI TOP 100 MOST POWERFUL WOMEN

Antena

Parteneri
x close