Antena 3 CNN Externe Fostul director CIA şi-a primit pedeapsa. Câţi ani de închisoare are de executat şi ce amendă va plăti

Fostul director CIA şi-a primit pedeapsa. Câţi ani de închisoare are de executat şi ce amendă va plăti

Fostul director CIA şi-a primit pedeapsa. Câţi ani de închisoare are de executat şi ce amendă va plăti
24 Apr 2015   •   12:51

Fostul director al CIA, generalul David Petraeus, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 100.000 de dolari. Oficialul american a comunicat date secrete fostei sale amante. Acesta nu a contestat sentinţa, spunând că este urmarea firească a greşelilor sale.

Generalul cu patru stele David Petraeus a pledat vinovat în procesul în care era acuzat de scurgere de informaţii secrete. Fostul director CIA a recunoscut că i-a dat informaţii amantei sale, Paula Broadwell, în perioada în care lucra la biografia lui Petraeus. Judecătorul a decis ca fostul general să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 100 de mii de dolari, de două ori mai mare decât ceruseră procurorii. Petraeus a comis o eroare de judecată gravă, a apreciat judecătorul. Amanta oficialului ar fi avut acces la dosare secrete, în 2011, în care se aflau inclusiv informaţii privind identităţile mai multor ofiţeri sub acoperire. Avocatul apărării a spus însă că nicio informaţie clasificată nu a fost făcută publică. 

În 2010, preşedintele Obama l-a numit pe Petraeus comandant suprem în Afganistan. Un an mai târziu, l-a rugat să părăsească armata pentru a prelua conducerea CIA. A demisionat din funcţie în 2012, după ce detalii despre relaţia sa extraconjugală au apărut în presă.

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close