Antena 3 CNN Externe Fostul premier al Malaieziei rupe tăcerea: "CIA şi Boeing ştiu sigur ce s-a întâmplat cu zborul MH370"

Fostul premier al Malaieziei rupe tăcerea: "CIA şi Boeing ştiu sigur ce s-a întâmplat cu zborul MH370"

Fostul premier al Malaieziei rupe tăcerea: "CIA şi Boeing ştiu sigur ce s-a întâmplat cu zborul MH370"
29 Mai 2014   •   15:33

Fostul premier malaiezian susţine că agenţia de spionaj americană, CIA, ascunde informaţii esenţiale referitoare la soarta avionului de pasageri dispărut fără urmă.
Mahathir Mohamad are mari dubii şi în ceea ce priveşte o eventuală prăbuşire a aeronavei pierdute.

Fostul oficial de la Kuala Lumpur este de părere că atât CIA. cât şi compania Boeing, deţin date precise despre zborul MH370, dar din motive necunoscute, ele nu sunt date publicităţii.

Mohamad crede că avionul ar fi fost comutat pe pilot automat de către agenţiile secrete americane şi ar fi putut ateriza în siguranţă. Ulterior, fuselajul ar fi fost revopsit, ascunzând astfel orice urmă a companiei Malaysia Airlines.

"Coordonatele pilotului automat pot fi modificate de cei din cabina de pilotaj, de senzorii de siguranţă de la bord sau de comenzi prin unde radio sau prin satelit, manipulate de agenţii guvernamentale, aşa cum este CIA. Aceste măsuri pot fi luate în cazul în care o grupare teroristă ar prelua controlul la manşa avionului, iar acesta ar deveni un pericol iminent", spune fostul prim-ministru.

"Sunt sigur că Boeing şi alte companii aeronautice, dar şi structurile de securitate majore din lume au această capacitate, de a intercepta la propriu controlul asupra aeronavelor de pasageri comerciale", a adăugat acesta.

La data de 8 martie, aparatul companiei Malaysia Airlines, un Boeing 777-200ER, efectua o cursă de linie pe ruta Kuala Lumpur - Beijing. Controlorul de trafic a pierdut contactul cu piloţii la două ore după decolare, atunci când aeronava se pregătea să părăsească spaţiul aerian malaiezian, de unde urma să fie preluat de turnul de control vietnamez.

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close