Antena 3 CNN Externe Fostul premier libian a fost extrădat în Libia duminică dimineaţă

Fostul premier libian a fost extrădat în Libia duminică dimineaţă

Fostul premier libian a fost extrădat în Libia duminică dimineaţă
Sursa foto: Foto: novinite.com
24 Iun 2012   •   18:31

Fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, deţinut de la sfârşitul lui septembrie în Tunisia, a fost extrădat în Libia duminică, a anunţat o sursă oficială, citată de AFP.
   
"El a fost extrădat în această dimineaţă (duminică)", a confirmat pentru AFP Ridha Kazdaghli, purtătorul de cuvânt al Guvernului tunisian, islamistul Hamadi Jebali.
   
Anterior, o sursă din cadrul preşedinţiei a anunţat această extrădare, mirându-se că "Guvernul tunisian a luat singur decizia de a-l extrăda pe Al-Mahmoudi, fără să primească avizul preşedinţiei".
   
"Preşedintele Moncef Marzouki nu a semnat niciun decret. Această decizie va avea repercusiuni asupra relaţiilor dintre preşedinţie şi Guvern", a declarat pentru AFP consilierul lui Marzouki, Adnen Manser, evocând o "criză gravă".
   
Premier până în ultimele zile ale regimului Kadhafi, Al-Mahmoudi a fost arestat la 21 septembrie în Tunisia, în timp ce încerca să ajungă în Algeria.
   
El a rămas în închisoare de atunci, Tripoli cerând de două ori extrădarea lui.

Justiţia tunisiană a răspuns favorabil acestei cereri, dar extrădarea, contestată de asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului, a rămas în suspans.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close