Antena 3 CNN Externe Fostul şef al serviciilor secrete italiene a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul şef al serviciilor secrete italiene a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul şef al serviciilor secrete italiene a fost condamnat la 10 ani de închisoare
12 Feb 2013   •   15:23

Nicolo' Pollari, fostul şef al SISMI (Agenţia Secretă de Informaţii Italiană) a spus că este şocat după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru implicarea într-o operaţiune secretă a CIA.

Respectiva operaţiune a dus la răpirea unui cleric musulman, Hassan Mustafa Omar Nasr (foto medalion), în Milano, la sfârşitul anului 2003.

"Sunt foarte tulburat. O persoană, pe care toată lumea din Italia o consideră nevinovată, a fost condamnată", a declarat Pollari, vizibil afectat, pentru agenţia ANSA.
În acelaşi dosar penal, al doilea om din ierarhia serviciilor secrete italiene, Marco Mancini, a primit nouă ani de închisoare.

Pollari a făcut referire şi la cazul unui prezentator de televiziune italian, Enzo Tortora, care a fost victima unei erori judiciare.
Tortora fusese acuzat de trafic de droguri şi legături cu grupările mafiote din peninsulă şi primise o pedeapsă similară.

Totodată, tribunalul italian a decis  ca imamul răpit să primească 1.000.000 de euro, iar soţia acestuia să fie despăgubită cu 500.000 de euro, sumele reprezentând daunele morale suferite.

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close