Antena 3 Externe Fostul şef al serviciilor secrete italiene a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Fostul şef al serviciilor secrete italiene a fost condamnat la 10 ani de închisoare

de G.C.P    |    12 Feb 2013   •   15:23
Fostul şef al serviciilor secrete italiene a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Nicolo' Pollari, fostul şef al SISMI (Agenţia Secretă de Informaţii Italiană) a spus că este şocat după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru implicarea într-o operaţiune secretă a CIA.

Respectiva operaţiune a dus la răpirea unui cleric musulman, Hassan Mustafa Omar Nasr (foto medalion), în Milano, la sfârşitul anului 2003.

"Sunt foarte tulburat. O persoană, pe care toată lumea din Italia o consideră nevinovată, a fost condamnată", a declarat Pollari, vizibil afectat, pentru agenţia ANSA.
În acelaşi dosar penal, al doilea om din ierarhia serviciilor secrete italiene, Marco Mancini, a primit nouă ani de închisoare.

Pollari a făcut referire şi la cazul unui prezentator de televiziune italian, Enzo Tortora, care a fost victima unei erori judiciare.
Tortora fusese acuzat de trafic de droguri şi legături cu grupările mafiote din peninsulă şi primise o pedeapsă similară.

Totodată, tribunalul italian a decis  ca imamul răpit să primească 1.000.000 de euro, iar soţia acestuia să fie despăgubită cu 500.000 de euro, sumele reprezentând daunele morale suferite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
CIA
Parteneri
x close