Franţa. Guvernul vrea să scoată din ţară 25.000 de imigranţi ilegali

21 Aug 2007   •   20:34
Franţa. Guvernul vrea să scoată din ţară 25.000 de imigranţi ilegali
Poliţia din Franţa trebuie „să-şi sporească eforturile” pentru interpelarea străinilor cu situaţia în neregulă, pentru a-şi atinge obiectivul de 25.000 de persoane conduse la frontieră în acest an, a declarat ministrul francez pentru imigraţie, integrare, identitate naţională şi codezvoltare, Brice Hortefeux. „Acum, când s-a trecut puţin de jumătatea anului, ne aflăm, ca tendinţă, uşor sub nivelul obiectivului” stabilit pentru anul acesta, a declarat presei Hortefeux, a doua zi după o reuniune guvernamentală pe tema imigraţiei cu preşedintele Nicolas Sarkozy. Brice Hortefeux a precizat că poliţia franceză trebuie eficientizeze interpelările, îndeosebi în legătură cu munca la negru. Potrivit autorităţilor, în Franţa există între 200.000 şi 400.000 de imigranţi clandestini.

Ministrul francez a recunoscut că aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană „a complicat situaţia”, numărul persoanelor din cele două ţări conduse la frontieră fiind, înainte de aderare, de circa 30 % din cifra totală.

Politica în materie de interpelare şi conducere la frontieră a străinilor cu situaţia în neregulă a suscitat proteste şi manifestaţii la Paris şi în provincie în ultimele luni. Criticile au fost reluate recent ca urmare a accidentului cu un copil rus de 12 ani, grav rănit după ce a căzut de la etajul al patrulea al unui imobil pe 9 august la Amiens, în nordul Franţei, în încercarea de a scăpa de poliţie în cursul unei tentative de interpelare a familiei sale, care avea situaţia în neregulă.

Rompres

Parteneri
x close