Antena 3 CNN Externe Franța atacă legea anti-LGBTI a Ungariei și anticipează sancțiuni

Franța atacă legea anti-LGBTI a Ungariei și anticipează sancțiuni

Ministrul francez al Afacerilor Europene, Clement Beaune, a declarat miercuri că se aşteaptă la o formă de sancţiuni împotriva Ungariei pentru legea anti-LGBTI.

Franța atacă legea anti-LGBTI a Ungariei și anticipează sancțiuni
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    30 Iun 2021   •   19:51

Totuşi, Beaune a spus că nu este în favoarea expulzării Ungariei din Uniunea Europeană, făcând referire la declarația premierului Olandei care i-a reproșat lui Orban în față că "nu mai care ce căuta" în UE.  

„Nu sunt în favoarea expulzării Ungariei din Uniunea Europeană”, a declarat Beaune pentru RTL.

Săptămâna trecută, liderii Uniunii Europene s-au confruntat cu primul-ministru Ungariei, Viktor Orban, cu privire la noua lege anti-LGBTI, subliniind angajamentul lor de a apăra drepturile persoanelor cu orientări sexuale diferite şi de a face presiuni asupra Budapestei să retragă legea controversată.

Legea restricţionează accesul copiilor şi tinerilor la cărţi, filme şi alte forme de conţinut care prezintă orice altceva decât heterosexualitatea sau identităţile de gen atribuite naşterii. Copiilor le este interzis să discute despre aceste lucruri inclusiv la școală.

Orban a respins acuzaţiile de discriminare împotriva comunităţii de lesbiene, gay, transgender şi bisexual, joi, spunând că legea „nu se referă la homosexuali”, într-o nouă încercare de a sugera semnul egalul între persoanele gay și pedofilii care sunt la rândul lor vizați de lege.

17 ţări membre, inclusiv Franţa, Germania, Spania şi Belgia, au semnat o scrisoare comună cu privire la noua lege ungară, pe care au trimis-o liderilor UE şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Comisia Europeană a anunțat încă dinaintea trimiterii scrisorii că va investiga Ungaria cu privire la această lege.

Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004, iar Orban a fost premierul ţării între 1998-2002 şi apoi din 2010 până în prezent.

Guvernul său naţionalist de dreapta a folosit retorica homofobă şi a restricţionat drepturile persoanelor LGBTI și în trecut.

×
Subiecte în articol: Ungaria Olanda Franta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close