Antena 3 CNN International News "Ungaria nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană", este de părere premierul Olandei

"Ungaria nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană", este de părere premierul Olandei

Ungaria „nu mai are ce căuta” în Uniunea Europeană după ce a adoptat un nou proiect de lege controversat care interzice conținutul LGBTQ în școli și în media, a declarat joi premierul olandez Mark Rutte.

"Ungaria nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană", este de părere premierul Olandei
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iun 2021   •   09:12

"Pentru mine, Ungaria nu mai are ce căuta în UE", a declarat Rutte jurnaliștilor.

„Dar, din păcate, în sistemul pe care îl avem, nu pot să iau decizia asta singur, ci cu ajutorul altor de 26 de state membre, care trebuie să spună la unison:„ trebuie să pleci", a adăugat acesta.

La începutul acestei luni, parlamentul Ungariei a adoptat o legislație care interzice toate materialele și programele educaționale destinate copiilor care sunt considerate "a promova" homosexualitatea și realocarea genului.

Măsura a determinat critici intense din partea grupurilor pentru drepturile omului și a partidelor de opoziție.

În ziua în care a trecut de Parlament, mulțimi considerabile s-au adunat la Budapesta pentru a protesta la adresa proiectului de lege.

Legislația face parte dintr-un șir de politici de diviziune susținute de liderul maghiar Victor Orban, un naționalist dur care s-a arătat anterior nu doar împotriva persoanelor LGBTQ, dar și a imigranților.

Rutte a făcut această declarație în contextul unei întâlniri a Consiliului European, la care a participat și Orban, premierul Ungariei.

×
Subiecte în articol: Ungaria LGBTQ
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close