Antena 3 CNN Externe Franţa. Sarkozy convoacă o reuniune de securitate, după violenţele din suburbii

Franţa. Sarkozy convoacă o reuniune de securitate, după violenţele din suburbii

Franţa. Sarkozy convoacă o reuniune de securitate, după violenţele din suburbii
27 Noi 2007   •   20:21

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a convocat o reuniune de securitate, în urma violenţelor din suburbiile Parisului. Luni seara, peste 70 de poliţişti au fost răniţi, în confruntări cu sutele de tineri care au dat foc mai multor case şi au distrus zeci de maşini. Violenţele au izbucnit acum două zile, după ce doi adolescenţi au murit într-un accident rutier în care a fost implicată o maşină a poliţiei.

Pentru a stăpâni mulţimea sute de poliţişti au intervenit în forţă, dar fără rezultate. Violenţele au continuat câteva ore bune. Suficient pentru a lăsa în urmă un peisaj de coşmar. Zeci de maşini au fost distruse, case incendiate şi magazine vandalizate. Bandele dezlănţuite au incendiat o librărie şi o şcoală.

La faţa locului au venit şi autorităţile, premierul Francois Fillon şi ministrul de interne. ?Nimic nu justifică violenţele comise ieri seară. Sunt inacceptabile şi nu pot fi tolerate.? , a declarat Francois Fillon, Premierul Franţei.

Poliţiştii se tem că violenţele vor continua. Acum doi ani în urma unei revolte a tinerilor din suburbii, mai multe cartiere din Paris au fost devastate.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close