Antena 3 CNN Externe Fumătorii europeni vor fi obligaţi să fumeze doar ţigări ?anti-incendiu?

Fumătorii europeni vor fi obligaţi să fumeze doar ţigări ?anti-incendiu?

Fumătorii europeni vor fi obligaţi să fumeze doar ţigări ?anti-incendiu?
06 Iul 2007   •   15:52

Comisia Europeană va propune până la sfârşitul acestui an ca toate ţigările vândute pe teritoriul Uniunii Europene să fie de concepţie specială, astfel încât să se stingă singure dacă nu sunt fumate, pentru a preveni izbucnirea incendiilor din cauza ţigărilor aprinse uitate în locuinţe, incendii în care îşi pierd viaţa aproximativ 2.000 de europeni în fiecare an. De asemenea, înaltul for european urmează să interzică fumarea ţigărilor tradiţionale începând cu anul 2009 - 2010, obligându-i pe fumători să-şi satisfacă viciul doar cu ţigări ”anti-incendiu”. Aceste ţigări se vor stinge de la sine dacă nu vor fi pufăite constant, din cauza unei foiţe speciale care va opri circulaţia oxigenului în ţigară.

Conform statisticilor, în fiecare an pe teritoriul UE aproximativ 2.000 de persoane îşi pierd viaţa în incendii declanşate în locuinţe de ţigări, iar alte 7.500 de persoane sunt rănite. Majoritatea accidentelor sunt provocate de cei care fumează în timp ce stau întinşi pe pat şi apoi adorm.

Legi asemănătoare privind ţigările anti-incendiu au fost adoptate în premieră în statul New York, urmat apoi de Canada şi de alte opt state din cadrul SUA. Autorităţile din Australia au de asemenea în vedere promulgarea unei astfel de legi.

Rompres

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close