Antena 3 CNN Externe Gaddafi: Cinci milioane de libieni înarmaţi vor merge şi vor elibera oraşele ocupate de rebeli

Gaddafi: Cinci milioane de libieni înarmaţi vor merge şi vor elibera oraşele ocupate de rebeli

Gaddafi: Cinci milioane de libieni înarmaţi vor merge şi vor elibera oraşele ocupate de rebeli
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
17 Iul 2011   •   11:58
Liderul libian Muammar Gaddafi a jurat, din nou, că nu va părăsi Libia niciodată, "pământul strămoşilor săi”. Discursul său a fost transmis susţinătorilor din oraşul Zawiya, recuperat de forţele pro-Gaddafi de la rebeli după lupte violente, conform BBC.

Anunţul vine pe fondul deciziei Statelor Unite de a recunoaşte organismul creat de rebelii ca fiind autoritatea legitimă din Libia.

"Ei îmi cer să plec. Eu nu voi părăsi niciodată tărâmul strămoşilor mei şi nici nu îi voi abandona pe oamenii care s-au sacrificat pentru mine”, a declarat Gaddafi. Discursul liderului libian a fost transmis prin difuzoare în Zawyia, un oraş mic, la circa 50 de kilometri de capitala Tripoli.

"Aceşti şobolani au luat ostatic poporul nostru din Benghazi, la Misrata şi în munţii din vest şi se servesc de acesta ca de un scut uman", a adăugat Gaddafi. "Cinci milioane de libieni înarmaţi vor merge şi vor elibera oraşele ocupate imediat ce va fi dat ordinul", a promis liderul libian.

Aceasta a fost una din cele mai recente transmisiuni în care se pare că liderul libian se bucură de susţinerea oamenilor din oraşele pe care le controlează.


×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia Tripoli SUA America
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close