Antena 3 CNN Externe Gafele preşedintelui: George W. Bush l-a declarat mort pe Nelson Mandela (VIDEO)

Gafele preşedintelui: George W. Bush l-a declarat mort pe Nelson Mandela (VIDEO)

Gafele preşedintelui: George W. Bush l-a declarat mort pe Nelson Mandela <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Sep 2007   •   18:33

În timpul unui discurs pe tema reconcilierii dintre grupurile rivale din Irak, Geoge W. Bush a declarat: ?Am auzit pe cineva întrebând unde este Mandela?, cu referire la capacitatea fostului preşedinte sud-african de a restabili pacea în ţara sa după zeci de ani de apartheid. ?Ei bine, Mandela a murit. Pentru că Saddam Hussein i-a ucis pe toţi Mandela? a explicat hotărât preşedintele american, subliniind faptul că în Irak nu va putea fi instaurată o ?democraţie miraculoasă?.

Cuvintele preşedintelui american au creat îngrijorare în răndul simpatizanţilor fostului preşedinte sud-african. Directorul Fundaţiei Nelson Mandela a fost nevoit să emită un comunicat pentru a dezminţi declaraţia lui Bush. ? Tot ce putem face este să liniştim oamenii, în special sud-africanii, că preşedintele Mandela este în viaţă?.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Nelson Mandela, în vârstă de 89 de ani, şi-a petrecut 27 de ani în închisoare înainte de a deveni primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, în 1994.

PREŞEDINTELE AMERICAN GEORGE W. BUSH L-A DECLARAT MORT PE NELSON MANDELA

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close