Antena 3 CNN Externe Gazprom ar putea să depună a doua plângere împotriva Naftogaz la Curtea de Arbitraj de la Stockholm

Gazprom ar putea să depună a doua plângere împotriva Naftogaz la Curtea de Arbitraj de la Stockholm

Gazprom ar putea să depună a doua plângere împotriva Naftogaz la Curtea de Arbitraj de la Stockholm
de S.T.    |    17 Iun 2014   •   09:32

Gigantul rus în domeniul gazelor naturale Gazprom ar putea să depună o sesizare împotriva grupului gazifer ucrainean Naftogaz la Curtea de Arbitraj de la Stockholm în legătură cu un contencios asupra sumei de 18 miliarde de dolari, a anunţat luni CEO-ul Aleksei Miller, informează AFP.

Gazprom a sesizat deja această Curte luni, într-o plângere cu privire la datoria la gaze naturale a Ucrainei, care atinge suma de 4,5 miliarde de dolari. Imediat după aceea, Naftogaz a anunţat că a depus o sesizare împotriva grupului rus pentru facturarea nejustificată a sumei de şase miliarde de dolari.

În cazul în care va fi depusă, a doua plângere a Gazprom va viza o sumă neplătită gigantului de către Naftogaz de 18 miliarde de dolari, a declarat Miller într-un interviu pentru postul rus Rossiya 24.

În 2012 şi 2013 Naftogaz nu ar fi plătit toate gazele naturale livrate de către Gazprom conform prevederilor contractului încheiat, a continuat el.

Negocieri de ultim moment - cu o mediere europeană, duminică seara, la Kiev, în vederea ajungerii la un acord - au eşuat, conducând la decizia rusă de luni de sistare a livrărilor de gaze naturale către Ucraina şi ameninţând aprovizionarea Europei.

×
Subiecte în articol: Gazprom plangere
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close