Antena 3 CNN Externe George Bush: Blair nu este pudelul meu

George Bush: Blair nu este pudelul meu

George Bush: Blair nu este pudelul meu
27 Iun 2007   •   11:49

Preşedintele american George W. Bush a încercat să-l convingă pe Tony Blair să rămână la putere până la încheierea mandatului său la Casa Albă pentru ca amândoi să se retragă în acelaşi timp, relatează ?The Sun?. ?Tony a avut un parcurs grozav şi istoria îl va judeca cu bunăvoinţă. Este un om foarte talentat pentru care am foarte mult respect. I-am spus cu egoism: Sper să rămâi până la terminarea mandatului meu!. Însă Tony a fost foarte elegant în discuţiile cu mine în legătură cu Gordon Brown?, a declarat preşedintele într-un interviu acordat tabloidului britanic.

Bush chiar a glumit despre noul premier: ?Gordon a venit aici şi nu a avut deloc imaginea unui scoţian aspru! A fost relaxat. A fost o întâlnire bună?. Despre Blair, liderul de la Casa Albă, a avut numai cuvinte de laudă, evocând în special abilitatea lui deosebită de a comunica. ?Tony e priceput, aş fi vrut să fiu şi eu aşa. Îmi doresc să fi fost un orator mai bun. El chiar poate... poate să vorbească. A rostit nişte discursuri foarte bune aici pe pământ american?, a explicat el.

?În legătură cu presiunea la care a fost supus acasă în legătură cu războiul din Irak, l-am întrebat despre asta, am încercat să-l susţin ca pe un prieten.... Cum te mai descurci? Dar adevărul este că fiecare persoană îşi duce povara sa. Am auzit că este poreclit pudelul lui Bush. Înseamnă mai mult decât atât. Acesta este doar zgomotul de fundal, o distragere de la lucrurile importante. Muncim împreună să obţinem pacea globală în faţa unui pericol enorm. Aceste vorbe sunt ridicole şi aşa le tratez. Cumva, relaţia noastră a fost percepută ceva de genul că Bush îi spune lui Blair ?Sări?, iar Blair întreabă ?Cât de sus??. Dar nu aşa merg lucrurile. Este o relaţie în care spunem că vom sări împreună?, a mai afirmat liderul american. Acestea sunt primele opinii ale lui Bush despre Blair care ajung să fie cunoscute de public.

The Sun a publicat, de asemenea, o serie de aprecieri făcute de diferite personalităţi din lumea întreagă, printre care Bill Clinton, Bob Geldof şi Bono. Bill Clinton a vorbit cu afecţiune despre relaţia sa cu Tony Blair. ?L-am dus odată să jucăm golf pe un teren din Chequers. Nu cred că mai jucase până atunci. I-am arătat cum să ţină crosa şi cum să lovească. S-a descurcat foarte bine! Nu era suficient că era mai tânăr ca mine şi putea să-şi treacă legile prin Parlament, acum era mai bun şi la golf. Şi nu m-a lăsat niciodată să uit asta?, a povestit fostul preşedinte.

Totodată, The Sun nu a ezitat să publice şi anecdote legate de Blair. Un fost consilier al său, Anthony Giddens a povestit că în timpul unei petreceri în Olanda, o femeie inteligentă, între vârste, s-a apropiat de premier şi s-a prezentat drept Beatrice. ?Tony a spus: Bună Beatrice. Ce mai faci?. Femeia a replicat ?Eu sunt Regina (Beatrix a Olandei)?, potrivit fostului consilier.

Rompres

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close