Antena 3 CNN Externe George Bush - la discuţii cu Mahmoud Abbas

George Bush - la discuţii cu Mahmoud Abbas

George Bush - la discuţii cu Mahmoud Abbas
21 Sep 2007   •   08:54

Preşedintele american George W. Bush se va întâlni, luni, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Întâlnirea are loc la câteva zile după turneul în Orientul Apropiat al secretarului de stat Condoleezza Rice, care n-a putut decât să constate divergenţele persistente între Israel şi palestinieni.

Vizita secretarului de stat a pregătit conferinţa internaţională de pace între Israel şi palestinieni, pe care Statele Unite doresc s-o organizeze în noiembrie. Preşedintele Abbas speră că relansarea procesului de pace va da rezultate foarte curând, dar Condoleezza Rice a fost mai prudentă în previziuni.

Într-un gest de bunăvoinţă, premierul Olmert a anunţat că Israelul va elibera în curând alţi deţinuţi palestinieni. Pe de altă parte, armata israeliană îşi continuă incursiunile în teritoriile palestiniene. Joi, trei palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza, controlată de Hamas.

Printre victime se numără un adolescent de 16 ani strivit de un buldozer al armatei. În Cisiordania, soldaţii israelieni au tras gloanţe de cauciuc pentru a dispersa un miting de protest într-o tabără de refugiaţi. Soldaţii acţionează de trei zile în incita taberei, iar palestinienii îi acuză că-i folosesc ca „scuturi umane” şi împiedică aprovizionarea cu apă şi alimente.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close