Antena 3 Externe Georgia. 100.000 de oameni protestează faţă de amânarea datei alegerilor

Georgia. 100.000 de oameni protestează faţă de amânarea datei alegerilor

02 Noi 2007   •   16:15
Georgia. 100.000 de oameni protestează faţă de amânarea datei alegerilor

Susţinătorii opoziţiei din Georgia manifestează la Tbilisi cerând organizarea de alegeri parlamentare mai devreme. Peste 100.000 de mii de oameni s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului pentru a-şi exprima nemulţumirile. Preşedintele georgian Mikheil Saakashvili intenţiona să extindă perioada mandatului parlamentar de la patru ani, căt este în prezent, la cinci ani. În acest fel s-ar fi creat posibilitatea organizării simultane în 2009 atât a alegerilor parlamentare cât şi a celor prezidenţiale.

Propunerea preşedintelui a nemulţumit însă opoziţia georgiană, care a ieşit vineri în stradă pentru a cere ca alegerile parlamentare să fie organizate în primăvara anului 2008. Liderii opoziţiei nu au lăsat Guvernului decât două ore pentru a-şi revizui strategia şi a iniţia un dialog. Un grup de negociatori a fost desemnat pentru a discuta cu reprezentanţii Parlamentului. Din grupul de negociere fac parte fostul ministru georgian al Afacerilor Externe, Salome Zurabishvili şi Konstantin Gumtsadze, liderul Mişcării pentru o Georgie Unită.

Biroul de presă al preşedenţiei georgiene a anunţat că preşedintele Saakashvili nu intenţionează deocamdată să facă nici o declaraţie de presă referitor la incidente şi nici nu are programată vreo întâlnire cu reprezentanţii opoziţiei în următoarele ore.

Antena3.ro

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close