Antena 3 CNN Externe Georgia. 100.000 de oameni protestează faţă de amânarea datei alegerilor

Georgia. 100.000 de oameni protestează faţă de amânarea datei alegerilor

Georgia. 100.000 de oameni protestează faţă de amânarea datei alegerilor
02 Noi 2007   •   16:15

Susţinătorii opoziţiei din Georgia manifestează la Tbilisi cerând organizarea de alegeri parlamentare mai devreme. Peste 100.000 de mii de oameni s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului pentru a-şi exprima nemulţumirile. Preşedintele georgian Mikheil Saakashvili intenţiona să extindă perioada mandatului parlamentar de la patru ani, căt este în prezent, la cinci ani. În acest fel s-ar fi creat posibilitatea organizării simultane în 2009 atât a alegerilor parlamentare cât şi a celor prezidenţiale.

Propunerea preşedintelui a nemulţumit însă opoziţia georgiană, care a ieşit vineri în stradă pentru a cere ca alegerile parlamentare să fie organizate în primăvara anului 2008. Liderii opoziţiei nu au lăsat Guvernului decât două ore pentru a-şi revizui strategia şi a iniţia un dialog. Un grup de negociatori a fost desemnat pentru a discuta cu reprezentanţii Parlamentului. Din grupul de negociere fac parte fostul ministru georgian al Afacerilor Externe, Salome Zurabishvili şi Konstantin Gumtsadze, liderul Mişcării pentru o Georgie Unită.

Biroul de presă al preşedenţiei georgiene a anunţat că preşedintele Saakashvili nu intenţionează deocamdată să facă nici o declaraţie de presă referitor la incidente şi nici nu are programată vreo întâlnire cu reprezentanţii opoziţiei în următoarele ore.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close