Antena 3 CNN Externe Georgia are un nou premier

Georgia are un nou premier

Georgia are un nou premier
22 Noi 2007   •   20:23

Parlamentul georgian a aprobat numirea unui nou premier. Decizia survine înaintea alegerilor prezidenţiale de la 5 ianuarie convocate de preşedintele Mihail Saakaşvili, pentru a tempera protestatarii care i-au cerut să demisioneze, relatează Reuters. Săptămâna trecută, Saakaşvili l-a nominalizat în funcţia de premier pe Lado Gurghenidze, în vârstă de 36 de ani, fost director al celei mai importante bănci din Georgia. Parlamentul a aprobat noul Guvern cu 155 de voturi pentru, dezbatere la care deputaţii opoziţiei au refuzat să participe.

Georgia a fost afectată în cursul acestei luni de o criză politică, după ce preşedintele a reprimat protestele opoziţiei şi a decretat starea de urgenţă, ridicată vineri. Gurghenidze a declarat că stabilitatea politică este crucială pentru dezvoltarea economică din Georgia.

"Orice instabilitate, chiar şi percepţia ei, împiedică investiţiile", a precizat Gurghenidze, în faţa Parlamentului. "Investitorii străini au avut în ultimii ani impresia că Georgia este o ţară în care pot investi bani. Procesele necontrolabile, care depăşesc limitele constituţionale, pot zdruncina această convingere", a adăugat el. Pentru a se înregistra în calitate de candidat la scrutinul prezidenţial Saakaşvili va demisiona înainte de 26 noiembrie. Constituţia prevde ca prerogativele sale să fie transferate atunci preşedintelui Parlamentului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close