Antena 3 CNN Externe Germania: Portret-robot al unuia din suspecţii în cazul uciderii celor 6 italieni

Germania: Portret-robot al unuia din suspecţii în cazul uciderii celor 6 italieni

Germania: Portret-robot al unuia din suspecţii în cazul uciderii celor 6 italieni
18 Aug 2007   •   12:28

Poliţia germană a dat publicităţii vineri, portretul-robot al unui bărbat suspectat de implicare în uciderea a 6 cetăţeni italieni, în oraşul Duisburg, din nord-vestul ţării. Asasinatele sunt considerate o reglare de conturi între clanuri mafiote. Potrivit autorităţilor germane, victimele au avut legături cu temuta mafie calabreză. Doi poliţişti italieni au sosit, miercuri, în Germania, pentru a participa la anchetă.

Cei 6 italieni au fost descoperiţi în două maşini, parcate în faţa unui restaurant. Victimele aveau vârste cuprinse între 16 şi 39 de ani. Martorii au declarat că au văzut doi bărbaţi fugind de la locul execuţiei cu un vehicul de culoare neagră. Bărbatul al cărui portret a fost realizat pe computer este unul dintre cei observaţi în apropierea restaurantului. Suspectul este brunet, fără barbă, cu o aluniţă sub ochiul drept şi are are aproximativ 1,80-1,85 metri înălţime.

La câteva ore de la publicarea fotografiei, câteva persoane au venit la poliţie pentru a da declaraţii, însă autorităţile nu au deocamdată informaţii concludente. Experţii continuă să analizeze înregistrările camerelor amplasate în apropierea zonei în care au avut loc execuţiile, dar ancheta înaintează greu, din cauza calităţii slabe a materialelor video. Poliţia italiană colaborează cu cea germană la rezolvarea acestui caz.

Anchetatorii germani cred că asasinatele reprezintă ultimul incident dintr-o serie de reglări de conturi între două clanuri din Calabria, unde operează grupul Drangheta, catalogat de serviciile secrete de la Roma drept cel mai periculos sindicat al crimei din Italia. Autorităţile germane au precizat că gruparea şi-a stabilit o reţea şi în Germania în urmă cu câţiva ani. Potrivit unui raport al Direcţiei Naţionale Antimafie de la Sofia, Ddrangheta colaborează şi cu grupurile de crimă organizată din Bulgaria.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close