Antena 3 CNN Externe Ginecolog celebru, arestat pentru viol în serie. Este acuzat de zeci de paciente, în Israel

Ginecolog celebru, arestat pentru viol în serie. Este acuzat de zeci de paciente, în Israel

Un ginecolog israelian, celebru pe rețelele de socializare, a fost arestat pentru viol în serie. Zeci de femei s-au plâns de comportamentul acestuia, iar trei dintre ele au depus plângeri la poliție.

Ginecolog celebru, arestat pentru viol în serie. Este acuzat de zeci de paciente, în Israel
Sursa foto: Facebook
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   11:42

Trei victime, toate în vârstă de 20 de ani,  au depus plângeri împotriva lui Guy Rofe, cunoscut pentru postările virale pe Instagram.

Medicul din Haifa a fost arestat luni seara, fiind suspectat de viol în serie. În ultima săptămână mai multe mărturii ale pacientelor sale au apărut în mediul online.

”În conformitate cu evoluția anchetei și cu constatările acesteia, poliția va decide dacă prelungește arestarea preventivă a suspectului la Tribunalul de Magistratură din Haifa”, se arată într-un comunicat al forțelor de ordine israeliene.

Potrivit acuzațiilor victimelor, Rofe le-ar fi trimis obsesiv mesaje private cu conținut sexual și a depășit granițele profesionale în timpul sesiunilor de tratament.

Printre faptele comise se număra atingerea pacienților împotriva voinței lor, presarea unor îmbrățișări sau săruturi și examinări mamografice inutile. Ginecologul le-ar fi făcut avansuri sexuale clare și, într-un caz, i-a oferit unei femei un loc de muncă ca secretară, pretinzându-i că întrețină regulat relații intime cu el, scrie Times of Israel.

Rofe, care are zeci de mii de urmăritori pe Instagram și a postat multe postări virale despre ginecologie, și-a informat duminică toți pacienții că renunță la cariera medicală ”din cauza unor circumstanțe personale”. Nu a specificat dacă este o pauză temporară sau o mutare permanentă.

Avocatul lui Rofe, Zion Amir, a refuzat să comenteze arestarea. El a descris anterior mărturiile împotriva clientului său ca fiind ”false”.

Una dintre femeile care au depus plângeri la poliție a spus că de la arestare s-a ”simțit extrem de ușurată”. Pacienta, care a fost numită în presă cu pseudonimul Avigail, s-a declarat ”plăcut surprinsă” de seriozitatea cu care poliția tratează problema și a cerut ca femeile care au lansat acuzații în mediul online să depună plângeri oficiale.

×
Subiecte în articol: medic ginecolog arestare viol Israel
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close