Antena 3 CNN Externe Gorbaciov îi acuză pe americani de creşterea violenţelor în lume

Gorbaciov îi acuză pe americani de creşterea violenţelor în lume

Gorbaciov îi acuză pe americani de creşterea violenţelor în lume
27 Iul 2007   •   16:48

Mihail Gorbaciov, fostul lider de la Kremlin, a acuzat, vineri, SUA şi în special pe preşedintele acesteia, George W. Bush, că răspândesc în lume dezordinea prin tendinţele lor imperialiste. Gorbaciov este de părere că după încheierea Războiului Rece SUA a încercat să construiască un nou imperiu, neluând în seamă faptul că lumea s-a schimbat. El îi acuză pe americani că au dat naştere ideii că lumea poate fi condusă de către o singură putere, idee care a condus la războaie şi la ignorarea voinţei popoarelor, inclusiv a poporului american.

?Când mă uit la lumea de azi, am un sentiment îngrijorător de creştere a dezordinii la nivel mondial?, a mai spus el, precizând că nu consideră că George W. Bush şi administraţia centrală americană vor fi capabili să schimbe modul în care lucrurile evoluează în prezent. Gorbaciov a declarat de asemenea că susţine politicile preşedintelui Putin dar a adăugat că partidul Rusia Unită, favorabil Kremlinului, a erodat drepturile democratice. Gorbaciov a apreciat că ?seriozitatea? lui Putin ca lider ar fi garantată dacă ar accepta să se retragă din funcţie potrivit dispoziţiilor Constituţiei.

Gorbaciov, în vârstă de 76 de ani, s-a retras din politică în 1991, după prăbuşirea Uniunii Sovietice. El este un personaj popular în Occident dar criticat de cetăţenii ruşi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close