Antena 3 CNN Externe Gordon Brown în prima vizită oficială în SUA

Gordon Brown în prima vizită oficială în SUA

Gordon Brown în prima vizită oficială în SUA
30 Iul 2007   •   07:23

Prim-ministrul britanic Gordon Brown a sosit, luni, în Statele Unite, unde s-a întâlnit, pentru prima dată de la preluarea funcţiei, cu preşedintele George W. Bush. Întrevederea este menită să reafirme relaţia "apropiată şi solidă" dintre cele două puteri aliate. Convorbirile au loc la reşedinţa prezidenţială Camp David, în munţii de lângă Washington. Preşedintele Bush şi-a întâmpinat personal noul partener britanic la coborârea din elicopter.


Pe agenda discuţiilor se află, între altele, negocierile comerciale la nivel mondial, schimbările climatice, relaţiile cu Rusia şi Iranul sau situaţia din Irak şi provincia sudaneză Darfur.

Brown consideră că statele lumii trebuie să facă mai mult pentru populaţia din Darfur unde, în opinia sa, are loc cea mai gravă criză umanitară din zilele noastre. El îi va prezenta lui Bush un plan de ajutor pentru Darfur, convenit cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy.


Biroul premierului a dezminţit, în schimb, relatările presei, potrivit căreia Gordon Brown ar intenţiona să-l "pregătească" pe Bush pentru o apropiată retragere britanică din Irak.


Întâlnirea de la Camp David va fi urmărită cu atenţie, în căutarea unor eventuale fisuri în relaţia americano-britanică, după ce fostul premier Tony Blair a fost deseori acuzat că este "căţeluşul" lui Bush.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close