Antena 3 CNN Externe Grecia. 14 persoane, printre care un român, acuzate de uciderea unui băiat de 11 ani

Grecia. 14 persoane, printre care un român, acuzate de uciderea unui băiat de 11 ani

Grecia. 14 persoane, printre care un român, acuzate de uciderea unui băiat de 11 ani
25 Oct 2007   •   16:55

Un tribunal elen a pus sub acuzare 14 persoane, printre care şi un român, implicaţi în dispariţia şi posibila ucidere a unui băiat în vârstă de 11 ani, din oraşul Veria, în februarie 2006. Suspecţii sunt cinci elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 13 ani, şapte dintre părinţii acestora, un bunic şi unul dintre fraţii copiilor. Aceştia vor fi judecaţi în instanţe diferite. Dintre cei cinci minori acuzaţi de crimă şi profanare, trei sunt greci, unul este român, iar altul este albanez. Părinţii copiilor sunt acuzaţi de neglijenţă în supravegherea minorilor, iar bunicul şi fratele a doi dintre copiii greci sunt acuzaţi de sperjur şi de faptul că au adăpostit un criminal.

Potrivit unui procuror care a investigat cazul patru luni, după moartea lui Alex Meshivili, copiii i-au ascuns trupul, timp de două zile, într-o clădire abandonată din Veria, după care, cu o roabă, l-au dus şi l-au aruncat într-un râu.

Băiatul de 11 ani nu a mai fost văzut deloc, de la dispariţia sa din data de 3 februarie 2006. Câţiva dintre copiii acuzaţi au sugerat că l-au împins pe Meshivili şi că acesta a căzut şi s-a lovit la cap.

Adulţii sunt bănuiţi că i-au ajutat pe minori să scape de cadavru. Acuzaţii au fost chemaţi la Tribunalul din Salonic, în urmă cu o lună, pentru a da explicaţii suplimentare în acest caz.

Mama lui Alex, Natela Ichuadze, care a fost de asemenea audiată, a declarat că acuzaţii erau duşmănoşi şi invidioşi pe băiatul ei, care era un talentat muzician şi atlet.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close