Antena 3 CNN Externe Grecia în stare de urgenţă. 37 de morţi în urma incendiilor

Grecia în stare de urgenţă. 37 de morţi în urma incendiilor

Grecia în stare de urgenţă. 37 de morţi în urma incendiilor
25 Aug 2007   •   10:28

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din Grecia a ajuns la 37 de morţi în mai puţin de două zile. Doi turişti francezi se numără printre victime. Chiar şi la periferia Atenei s-a declanşat, vineri noapte, un incendiu. ?Este o tragedie fără precedent?, a declarat premierul Costas Caramanlis, care a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă dezastrului. În prezent, în Grecia se înregistrează în total aproape 130 focare de incendiu, cel mai violent este, fiind fără îndoială, cel izbucnit vineri în vestul peninsulei Peloponez. Din cauza vântului puternic din zonă, flăcările s-au propagat foarte repede şi i-au surprins pe mai mulţi localnici. Aceştia au ars de vii pe când încercau să fugă din casele lor. ?Este o catastrofă de proporţii biblice?, declara, îngrozit, prefectul local.

Trei pompieri şi-au pierdut şi ei viaţa în lupta cu flăcările. Zeci de localităţi au fost evacuate şi numeroşi localnici au primit îngrijiri medicale.

Un alt incendiu major a făcut mai multe victime într-o regiune turistică din sudul Peloponezului. Două corpuri carbonizate, un bărbat şi o femeie, au fost găsite îmbrăţişate. Şi aici au fost evacuate câteva sate, o tabără de vacanţă şi o mânăstire.

Pompierii au continuat şi noaptea operaţiunile de salvare a locuitorilor din satele încercuite de flăcări. Guvernul a decretat starea de urgenţă şi va trimite sâmbătă 500 de soldaţi pe frontul luptei cu focul.

Grecia s-a confruntat anul acesta cu o secetă devastatoare. Temperatura a atins vineri 41 de grade.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close