Antena 3 CNN Externe Grevă la British Airways. Un zbor anulat şi unul amânat pe aeroportul Henri Coandă

Grevă la British Airways. Un zbor anulat şi unul amânat pe aeroportul Henri Coandă

Grevă la British Airways. Un zbor anulat şi unul amânat pe aeroportul Henri Coandă
Sursa foto: avion
20 Mar 2010   •   13:49

Greva de la British Airways afectează şi zborurile de pe Aeroportul Henri Coandă. O cursă spre Londra, care trebuia să plece sâmbătă dimineaţă, a fost amânată pentru ora 13.15, iar cea de la ora 15.35 a fost anulată. Sindicatul britanic a declanşat greva după anunţul companiei privind îngheţarea salariilor şi reducerea de personal.

În urma deciziei sindicatului echipajelor de cabină de a intra în greva, compania British Airways va anula aproximativ 1100 din zborurile pe care le operează în toată lumea. Au fost afectate şi o parte din zborurile între aeroportul Henri Coandă din Bucureşti şi Heathrow din Londra. Mai multe astfel de curse vor fi anulate în perioada 20-22 martie şi 27-30 martie, când sunt anunţate acţiunile de protest. Oficialii companiei îi sfătuiesc pe cei care au bilete deja cumpărate să contacteze British Airways pentru găsirea unor soluţii alternative.

Personalul navigant a declanşat conflictul de muncă după ce negocierile cu cei din conducere au eşuat. British Airways încearcă acum să asigure peste 60 la sută din zboruri cu avioane închiriate. Sindicaliştii contestă planul de restructurare propus de conducerea companiei.

"Această companie nu vrea să negocieze. Această companie vrea ca, în cele din urmă, să se ajungă la un război cu membrii de sindicat şi este clar că ulii din conducerea British Airways, incluzându-l, din păcate, pe domnul Walsh, asta încearcă să facă", a declarat Tony Woodley, lider de sindicat.

De partea cealaltă, oficialii companiei spun că propunerile făcute sindicatelor sunt mai mult decât rezonabile.

"Este extrem de regretabil că oferta pe care am propus-o celor de la Unite, pe care eu o consider corectă, raţională şi care îndeplineşte cerinţele echipajului, nu a fost acceptată", a declarat Willie Walsh, directorul British Airways.

Conflictul a început după ce British Airways a anunţat că vrea să scadă costurile cu peste 60 de milioane de lire prin îngheţarea salariilor şi reducerea personalului din aerovane.

Antena 3


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close