Antena 3 CNN Externe "Este un miracol că suntem în viaţă" | O groapă uriaşă a apărut pe o stradă din Napoli şi a înghiţit maşini

"Este un miracol că suntem în viaţă" | O groapă uriaşă a apărut pe o stradă din Napoli şi a înghiţit maşini

Doi tineri din Napoli au supraviețuit unui incident incredibil în districtul Vomero. Mașina în care se aflau a fost înghițită de o groapă apărută brusc pe drum.

"Este un miracol că suntem în viaţă" | O groapă uriaşă a apărut pe o stradă din Napoli şi a înghiţit maşini
Sursa foto: profimediaimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   17:14

Cei doi tineri, care se întorceau de la o petrecere, au fost în pericolul de a deveni victime ale naturii, dar au primit ajutor la timp. Mai mulţi soldaţi care erau staţionaţi în zonă, în cadrul operaţiunii "Strade Sicure" ("Străzi Sigure"), au sărit în ajutor.

O maşină parcată a căzut, de asemenea, în groapa uriaşă, informează miercuri ANSA.

"Este un miracol că suntem în viaţă. Ar fi putut fi mult mai rău", a declarat Giulio Delle Donne, unul dintre cei doi tineri, care este şi consilier municipal.

"Suntem în viaţă datorită intervenţiei rapide a personalului militar al armatei. La mai puţin de o secundă după (ce maşina a plonjat în dolină), un copac s-a prăbuşit şi o conductă de apă s-a spart. Trei soldaţi din Grupul Campania al Armatei Italiene, implicaţi în operaţiunea "Strade Sicure" şi care se aflau în zonă, au venit şi ne-au salvat. A venit şi un trecător. Era la scurt timp după ora 4 dimineaţa. Conducta de apă s-a spart şi puteam fi acoperiţi de apă. 

Din fericire, am scăpat cu doar câteva zgârieturi. După toate aceste evenimente, sperăm că se va decide în sfârşit cartografierea stării structurilor şi sistemelor", a mai spus tânărul.

Primarul din Napoli, Gaetano Manfredi, a declarat că problema este că oraşul din sudul Italiei are un sistem de canalizare care nu a fost întreţinut de mulţi ani.

O dolină apărută pe o stradă din Napoli a înghiţit maşini

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu diametre variabile, de la câţiva metri la peste 1 km, adâncimi de până la 100 m şi suprafeţe de la 0,17 la 150.000 m2, dolinele sunt forme de relief exocarstice cu aspect de depresiune în formă de pâlnie, mai mult sau mai puţin rotundă, rezultate din dizolvarea rocilor solubile de la suprafaţă, în special calcar.

×
Subiecte în articol: groapa Napoli masini minune
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close