Antena 3 CNN Externe Haos pe aeroportul din Roma. Mii de bagaje pierdute

Haos pe aeroportul din Roma. Mii de bagaje pierdute

Haos pe aeroportul din Roma. Mii de bagaje pierdute
08 Aug 2007   •   11:14

Ministrul italian al transporturilor a anunţat măsuri de urgenţă pentru a pune capăt haosului din sistemul de transfer al bagajelor la aeroportul internaţional din Roma. Mii de bagaje s-au rătăcit prin aeroport, în timp ce proprietarii lor le căutau cu disperare, în plin sezon turistic. Autorităţile au evocat chiar un posibil ?sabotaj? al personalului, dar ministrul a exclus această ipoteză. Guvernul a promis renovarea sistemului şi sporirea personalului de la bagaje. Sistemul transportului de bagaje de la aeroportul Leonardo da Vinci a intrat în colaps chiar în perioada de vârf a sezonului turistic: mii de turişti nu şi-au mai găsit bagajele după ce aterizat, iar alţii, mai norocoşi, au reuşit le-au recuperat doar după aşteptări de zeci de minute.

Între timp, în holuri sau chiar pe pistă s-au adunat maldăre de bagaje despre care nimeni nu ştia cui aparţin. Preşedintele Agenţiei Aviaţiei Civile nu a ezitat să vorbească de un ?sabotaj? al salariaţilor, bănuiţi că şi-au încetinit cu bună ştiinţă activitatea. Sindicatele au ripostat cu indignare, iar demnitarul a dat înapoi şi i-a învinuit chiar pe pasageri.

Dacă, de exemplu, un pasager introduce în sistem pungi de plastic, acestea îl pot avaria şi pot opri banda de transport. Dacă trimite cineva o sacoşă cu cu o mulţime de sticle de coca-cola, iar sacoşa se rupe, sticlele se răspândesc şi blochează sensorii şi iar se produc întârzieri şi poate chiar pagube.

O reuniune de urgenţă a scos la iveală mai multe cauze ale haosului: sistemul automat de transfer este vechi şi nu mai face faţă traficului, iar personalul este insuficient. Ministrul transporturilor a promis investiţii pentru renovarea sistemului. Între timp, grămezile de bagaje pierdute au început să scadă, semn că situaţia revine încet la normal.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close