Antena 3 Externe Haos pe aeroportul din Roma. Mii de bagaje pierdute

Haos pe aeroportul din Roma. Mii de bagaje pierdute

08 Aug 2007   •   11:14
Haos pe aeroportul din Roma. Mii de bagaje pierdute

Ministrul italian al transporturilor a anunţat măsuri de urgenţă pentru a pune capăt haosului din sistemul de transfer al bagajelor la aeroportul internaţional din Roma. Mii de bagaje s-au rătăcit prin aeroport, în timp ce proprietarii lor le căutau cu disperare, în plin sezon turistic. Autorităţile au evocat chiar un posibil ?sabotaj? al personalului, dar ministrul a exclus această ipoteză. Guvernul a promis renovarea sistemului şi sporirea personalului de la bagaje. Sistemul transportului de bagaje de la aeroportul Leonardo da Vinci a intrat în colaps chiar în perioada de vârf a sezonului turistic: mii de turişti nu şi-au mai găsit bagajele după ce aterizat, iar alţii, mai norocoşi, au reuşit le-au recuperat doar după aşteptări de zeci de minute.

Între timp, în holuri sau chiar pe pistă s-au adunat maldăre de bagaje despre care nimeni nu ştia cui aparţin. Preşedintele Agenţiei Aviaţiei Civile nu a ezitat să vorbească de un ?sabotaj? al salariaţilor, bănuiţi că şi-au încetinit cu bună ştiinţă activitatea. Sindicatele au ripostat cu indignare, iar demnitarul a dat înapoi şi i-a învinuit chiar pe pasageri.

Dacă, de exemplu, un pasager introduce în sistem pungi de plastic, acestea îl pot avaria şi pot opri banda de transport. Dacă trimite cineva o sacoşă cu cu o mulţime de sticle de coca-cola, iar sacoşa se rupe, sticlele se răspândesc şi blochează sensorii şi iar se produc întârzieri şi poate chiar pagube.

O reuniune de urgenţă a scos la iveală mai multe cauze ale haosului: sistemul automat de transfer este vechi şi nu mai face faţă traficului, iar personalul este insuficient. Ministrul transporturilor a promis investiţii pentru renovarea sistemului. Între timp, grămezile de bagaje pierdute au început să scadă, semn că situaţia revine încet la normal.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close