Antena 3 CNN Externe Helen Thomas, jurnalistă acreditată la Casa Albă: Evreii ar trebui să plece din Palestina

Helen Thomas, jurnalistă acreditată la Casa Albă: Evreii ar trebui să plece din Palestina

Helen Thomas, jurnalistă acreditată la Casa Albă: Evreii ar trebui să plece din Palestina
Sursa foto: Helen Thomas
06 Iun 2010   •   13:14

Helen Thomas, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste americane acreditate la Casa Albă, a declarat săptămâna trecută că evreii ar trebui să plece din teritoriile palestiniene şi să se întoarcă "acasă, în Polonia, Germania, SUA" sau altă ţară, potrivit San Francisco Chronicle .

Într-o discuţie la 27 mai cu un jurnalist, cu ocazia celebrării la Casa Albă a realizărilor şi moştenirii evreilor, Helen Thomas a fost rugată să facă un comentariu în legătură cu situaţia din Israel. Ea a declarat atunci: "Spuneţi-le să plece din Palestina. Ţineţi minte, acest popor este ocupat şi este pământul lor. Nu este Germania. Nu este Polonia."

La întrebarea ce ar trebui să facă evreii, Thomas a răspuns: "Să plece acasă. Polonia. Germania. Şi Statele Unite şi oriunde altundeva."

Ulterior, Helen Thomas şi-a cerut scuze, afirmând: "Regret profund comentariile pe care le-am făcut săptămâna trecută în legătură cu israelienii şi palestinienii. Ele nu reflectă credinţa pe care o am în suflet, că pacea se va instala în Orientul Mijlociu doar când toate părţile recunosc nevoia de respect reciproc şi toleranţă. Fie ca acea zi să vină în curând".

În pofida scuzelor prezentate, declaraţia sa iniţială a provocat polemici pe scena politică americană, precum şi un val de nemulţumire în rândul utilizatorilor de bloguri, unii dintre ei solicitând companiei Hearst Newspapers pentru care Thomas lucrează să o concedieze.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: evrei Palestina jurnalista Casa Alba SUA
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close