Antena 3 CNN Externe Hotel de lux dintr-o staţiune de schi din Austria, EVACUAT în urma unei ameninţări cu bombă

Hotel de lux dintr-o staţiune de schi din Austria, EVACUAT în urma unei ameninţări cu bombă

Hotel de lux dintr-o staţiune de schi din Austria, EVACUAT în urma unei ameninţări cu bombă
03 Dec 2014   •   18:05

Un hotel de lux dintr-o staţiune de schi din vestul Austriei a fost evacuat şi se află sub protecţia poliţiei după ce a primit un e-mail în care era ameninţat cu un atac cu bombă, relatează cotidianul Kronen Zeitung, citat de site-ul TheLocal.at.
   
Hotelul de patru stele a fost evacuat şi percheziţionat cu câini special antrenaţi, afirmă cotidianul, adăugând că în prezent acesta este păzit de poliţie.
   
Măsura a fost luată după ce hotelul a primit un e-mail din partea unei grupări autointitulate "Teroriştii din Caucaz", care afirma că a plănuit un atac ca răzbunare pentru arestarea a 14 presupuşi islamişti
   
Poliţia austriacă a efectuat mai multe raiduri, vineri, la Viena, Graz şi Linz. Acestea au avut loc în urma unei investigaţii de doi ani în cazul unor persoane suspectate că recrutau tineri pentru a lupta în Siria.
   
O sursă citată de Kronen Zeitung a declarat că forţele de securitate din Austria sunt în alertă, temându-se de posibile atacuri în urma acestor raiduri, mai ales înaintea Crăciunului.
   
Treisprezece persoane au fost arestat vineri dimineaţa, iar o alta ulterior în cursul zilei. Numeroase locuinţe, moschei şi vehicule au fost percheziţionate şi au fost confiscate 30 de arme, inclusiv, cuţite şi pistoale.
    

×
Subiecte în articol: amenintare cu bomba Austria
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close