Antena 3 Externe Hotel de lux dintr-o staţiune de schi din Austria, EVACUAT în urma unei ameninţări cu bombă

Hotel de lux dintr-o staţiune de schi din Austria, EVACUAT în urma unei ameninţări cu bombă

03 Dec 2014   •   18:05
Hotel de lux dintr-o staţiune de schi din Austria, EVACUAT în urma unei ameninţări cu bombă

Un hotel de lux dintr-o staţiune de schi din vestul Austriei a fost evacuat şi se află sub protecţia poliţiei după ce a primit un e-mail în care era ameninţat cu un atac cu bombă, relatează cotidianul Kronen Zeitung, citat de site-ul TheLocal.at.
   
Hotelul de patru stele a fost evacuat şi percheziţionat cu câini special antrenaţi, afirmă cotidianul, adăugând că în prezent acesta este păzit de poliţie.
   
Măsura a fost luată după ce hotelul a primit un e-mail din partea unei grupări autointitulate "Teroriştii din Caucaz", care afirma că a plănuit un atac ca răzbunare pentru arestarea a 14 presupuşi islamişti
   
Poliţia austriacă a efectuat mai multe raiduri, vineri, la Viena, Graz şi Linz. Acestea au avut loc în urma unei investigaţii de doi ani în cazul unor persoane suspectate că recrutau tineri pentru a lupta în Siria.
   
O sursă citată de Kronen Zeitung a declarat că forţele de securitate din Austria sunt în alertă, temându-se de posibile atacuri în urma acestor raiduri, mai ales înaintea Crăciunului.
   
Treisprezece persoane au fost arestat vineri dimineaţa, iar o alta ulterior în cursul zilei. Numeroase locuinţe, moschei şi vehicule au fost percheziţionate şi au fost confiscate 30 de arme, inclusiv, cuţite şi pistoale.
    

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close