Antena 3 CNN Externe "I-au căsăpit! I-au filmat și au trimis imaginile mamelor lor!" | Mărturia unei femei care s-a întors în România după ce războiul declanșat de Hamas a surprins-o în Israel

"I-au căsăpit! I-au filmat și au trimis imaginile mamelor lor!" | Mărturia unei femei care s-a întors în România după ce războiul declanșat de Hamas a surprins-o în Israel

Românii care s-au întors din Israel au povestit pentru Antena 3 CNN atrocitățile la care ei sau apropiații lor au fost martori, în timpul atacului masiv lansat de militanții Hamas, sâmbătă.

"I-au căsăpit! I-au filmat și au trimis imaginile mamelor lor!" | Mărturia unei femei care s-a întors în România după ce războiul declanșat de Hamas a surprins-o în Israel
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   07:42

O femeie care a revenit în România a relatat ce s-a întâmplat în kibuțul Negba, unde localnicii au încercat să facă scut împotriva teroriștilor.

"Vecina noastră, Bar, din kibuțul Negba, a convocat comitetul la oră după ce au început rachetele. Bărbații, umăr la umăr au făcut gard în jurul kibuțului cu utilajele agricole.

Peste câteva ore, și-a sunat, disperată, nepotul, fiul surorii sale. Îl chema Tal, avea 18 ani și ieșise cu prietenii la surf. Atât a apucat să spună: 'Vin teroriștii din aer, cu planoarele. Ne împușcă! Ne refugiem în toaletă!'. I-au căsăpit! I-au filmat și au trimis mamelor lor filmul cu uciderea propriilor fii!", a povestit femeia.

Citește și: Radu Tudor: "Avem în față premisele unui război foarte periculos între Iran și Israel. Va fi o altă dimensiune!"

Premierul Benjamin Netanyahu a promis o răzbunare cruntă pentru atacul Hamas, al cărui bilanț provizoriu a depășit 900 de morți și a făcut alte mii de răniți în Israel.

Netanyahu, care i-a numit pe militanții Hamas "animale umane", a cerut opoziției să se coaguleze și să participe la un guvern de uniune națională.

Campania împotriva Hamas abia a început, iar inamicii noştri îşi vor aminti timp de mai multe generaţii de acest lucru.

"Oamenii sunt uniți și acum guvernul trebuie să se unească. Fac apel către liderii opoziției, să creeze imediat un guvern de unitate națională, fără nicio condiție prealabilă, așa cum a fost stabilit de Menahem Begin în ajunul Războiului de Șase Zile. Dragi cetățeni israelieni, am început, și subliniez, abia am început să lovim Hamas.

Știu că toți ne dorim rezultate imediate, însă va dura mult timp. Dar vă promit, dragi cetățeni israelieni, că, la sfârșitul acestei campanii, toți inamicii noștri vor ști că a fost o greșeală gravă să atace Israelul. Ceea ce le vom face dușmanilor noștri, în zilele următoare, va avea asupra lor ecou timp de mai multe generații", a promis premierul israelian.

Foto: clădire distrusă de o rachetă lansată de Hamas în orașul israelian Ashkelon

×
Subiecte în articol: Război în Israel Hamas Nagba kibuț
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close