Antena 3 CNN Externe „Il capo di tutti capi” din mafia siciliană a fost eliberat din pușcărie! Motivul din spatele deciziei care i-a înfuriat pe italieni

„Il capo di tutti capi” din mafia siciliană a fost eliberat din pușcărie! Motivul din spatele deciziei care i-a înfuriat pe italieni

„Il capo di tutti capi” din mafia siciliană a fost eliberat din pușcărie! Motivul din spatele deciziei care i-a înfuriat pe italieni
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
10 Iun 2017   •   09:58

Eliberarea din pușcărie a unui cunoscut șef al Mafiei siciliene, poreclit ”fiara”, sub motivul că are dreptul ”să moară cu demnitate”, a stârnit revoltă în rândul politicienilor și rudelor celor uciși în vremea în care acesta se afla în libertate.

Salvatore "Toto" Riina, din orașul sicilian Corleone, deja celebru din filmele "The Godfather", a fost închis în 1993. Cunoscut pentru brutalitatea sa excepțională, el a fost ani buni ”il capo di tutti capi” din mafia siciliană, scrie The Independent.

Riina a declarat un "război împotriva statului" și a ordonat uciderea magistraților Giovanni Falcone și Paolo Borsellino în 1992. Ambii au fost aruncați în aer în atacuri soldate cu nouă morți.

Răspunzând la o solicitare a avocaților Riinei, Curtea Supremă din Italia a hotărât că acesta ”dreptul să moară cu demnitate", în arest la domiciliu, ca orice al prizonier diagonsticat cu cancer, probleme cardiace și boala Parkinson.

"Zecile de victime care ar trebui să-i fi rămas pe conștiință pentru modul brutal în care au fost ucise, printre care și femei și copii, ar fi trebuit să aibă dreptul să moară cu demnitate”, susține un lider local care și-a exprimat ferm opinia că Salvatore Riina nu ar trebui să se întoarcă în orașul Corleone.

×
Subiecte în articol: puscarie cancer
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close