Antena 3 CNN Externe Imigranţii români, cea mai mare ameninţare pentru crapul britanic

Imigranţii români, cea mai mare ameninţare pentru crapul britanic

Imigranţii români, cea mai mare ameninţare pentru crapul britanic
30 Iul 2007   •   10:38

Cea mai mare ameninţare pentru crapul şi ştiuca din Marea Britanie nu mai este reprezentată de schimbările climatice sau de boli, ci de imigranţii est-europeni, deoarece aceşti peşti sunt o delicatesă în multe ţări precum Polonia, România sau Bulgaria. Astfel, deşi pescarii aruncă peştii în mod tradiţional înapoi în apă, imigranţii sunt mai înclinaţi să-i ducă acasă pentru a-i găti. Patronii de pescării comerciale susţin că furturile de peşte au crescut în ultimii ani, odată cu afluxul de imigranţi est-europeni. În condiţiile în patronii de lacuri cheltuiesc circa 1.000 de lire sterline pentru un singur crap pentru a atrage pescarii, braconajul produce enorme pagube.

Potrivit asociaţiei Professional Coarse Fisheries, au existat informaţii că unii hoţi au folosit chiar tomberoane pentru a-şi căra prada. Dintre cele 60 de lacuri analizate de PCFA în Anglia şi Ţara Galilor, în 34 s-au înregistrat în mod regulat furturi, iar situaţia s-a înrăutăţit în ultimii doi ani. Dintre acestea, responsabilii a 20 de lacuri cred că vinovaţii sunt imigranţi.

"Plângerile sunt în special despre est-europeni care au venit în Anglia şi, bineînţeles, aici avem o altă tradiţie. Sunt chiar bucuroşi să mănânce carne de crap, iar noi nici nu ne-am fi gândit la una ca asta. Mulţi dintre cei cu care am vorbit şi-au exprimat uimirea că nu pot să-şi ducă acasă captura", a declarat un purtător de cuvânt al PCFA.

Rompres

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close