Antena 3 CNN Externe În Italia a început ?vânătoarea de români?

În Italia a început ?vânătoarea de români?

În Italia a început ?vânătoarea de români?
03 Noi 2007   •   09:16

In Italia au apărut deja, primele riposte grave la adresa românilor, după scandalul provocat de uciderea Giovannei Reggiani. Trei români au fost atacaţi cu bâte şi răngi în parcarea unui centru comercial aflat la periferia Romei. Romanii au fost agresaţi de indivizi, care aveau feţele acoperite. Jurnaliştii de la televiziunea publică italiană au denumit atacul îndreptat asupra românilor drept o acţiune de pedepsire. Vânătoarea de români, cum au numit-o ziariştii ajunşi la faţa locului, a început în parcarea unui supermarket aflat la periferia Romei. Conform unor martori oculari, opt tineri înarmaţi cu bâte şi răngi şi cu feţele acoperite cu cagule s-au năpustit pe neaşteptate asupra românilor care se pregăteau să îşi aşeze cumpărăturile în maşină.

Au fost loviţi cu bestialitate cu bâtele şi apoi cu pumnii şi cu picioarele. Episodul s-a petrecut sub privirile înmărmurite ale trecătorilor şi clienţilor. Totul a durat cel mult trei minute. Grupul de agresori a dispărut imediat după aceea. Starea celor atacaţi a dat bătăi de cap medicilor italieni. Situaţia unuia dintre români este din păcate mai gravă. Poliţia a demarat imediat cercetările în acest caz.

Şi suspectul principal în cazul morţii Gionvannei Reggiani a primit ameninţări din partea celorlalţi deţinuţi italieni. De asemenea românii care muncesc cinstit în Italia se tem că ar avea de suferit din cauza proastei reputaţii cauzate de infracţiunile comise de conaţionali. În timp ce prefectul Romei le dă asigurări că situaţia lor nu va fi afectată, autorităţile italiene fac liste cu imigranţii, care ar putea fi trimişi înapoi în ţara de origine. Deja, primii patru români expulzaţi au ajuns în ţară vineri noapte. În tot acest timp, dezbaterile pe această temă continuă la posturile TV şi de radio din Italia, iar Primăria Romei a decretat o zi de doliu în memoria Giovannei Reggiani.

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close