Antena 3 CNN Externe În Pakistan ar putea fi instituită starea de urgenţă

În Pakistan ar putea fi instituită starea de urgenţă

În Pakistan ar putea fi instituită starea de urgenţă
09 Aug 2007   •   11:09

Preşedintele Pakistanului, Pervez Muşarraf, ar putea decreta joi starea de urgenţă, din cauza atacurilor permanente ale islamiştilor aliaţi cu talibanii din Afganistan. Armata pakistaneză a anunţat ieri că a distrus o bază a reţelei Al-Qaida, la frontiera cu Afganistanul, şi a eliminat cel puţin 12 luptători islamişti, între care mai mulţi străini. ?Pakistanul se confruntă cu ameninţări interne şi externe, iar instaurarea stării de urgenţă nu poate fi exclusă?, a spus ministrul adjunct al Informaţiilor, citat de France Presse. Atacurile teroriste sinucigaşe au făcut peste 230 de victime în ultima lună, după intervenţia armatei împotriva islamiştilor radicali care ocupau Moscheea Roşie din Islamabad. Luptele de la moschee, soldate cu aproape 100 de morţi, au fost urmate de ameninţări cu revoluţia islamică din partea extremiştilor pakistanezi şi a reţelei Al-Qaida.

La rândul lor, Statele Unite au avertizat că ar putea lansa raiduri aeriene asupra bazelor teroriste din provinciile de la graniţa cu Afganistanul, aflate, prin tradiţie, sub controlul triburilor locale. Pentru a preveni intervenţia americanilor, armata pakistaneză a trecut ea însăşi la ofensivă împotriva forţelor islamiste de la graniţă.

Preşedintele Muşarraf urma să deschidă joi, la Kabul, împreună cu omologul său afgan, o mare adunare a liderilor tribali şi religioşi din cele două ţări, consacrată luptei împotriva talibanilor. Muşarraf şi-a anulat însă participarea pe motivul unor "angajamente în capitală?. Potrivit unor surse guvernamentale, el va prezida o reuniune a conducerii regimului, care ar putea decreta starea de urgenţă.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close