Antena 3 CNN Externe Incendiile din California: printre evacuaţi se află şi români

Incendiile din California: printre evacuaţi se află şi români

Incendiile din California: printre evacuaţi se află şi români
25 Oct 2007   •   16:03

După patru zile de luptă cu incendiile din sudul Californiei, pompierii par să primească ajutor din partea vremii, care le-a zădărnicit operaţiunile pînă acum. Vântul s-a mai domolit şi echipele de intervenţie au reuşit să lichideze un focar. Situaţia rămâne, însă, critică în San Diego, unde peste 1.000 de case au ars din temelii. Bilanţul victimelor a crescut la 6 morţi şi peste 40 au fost răniţi. Printre cei aproape un milion de evacuaţi din zonă se află şi români. Casa unei familii de români a fost transformată în scum. Mulţi au plecat pe fugă din calea pârjolului.

În San Diego, oamenii sunt disperaţi. ?Când am plecat, scările erau în flăcări. Lângă mine ardea, totul era în flăcări. Am ştiut că nu voi mai avea o casă. Am condus prin flăcări?, a declarat una dintre victime. Incendiile au provocat pagube care au depăşit un miliard de dolari.

La nord de Los Angeles, situaţia este cât de cât sub control. Vântul nu mai este atât de puternic şi pompierii pot ţine flăcările sub control. O parte dintre cei evacuaţi se întorc acasă. Mulţi nu mai au, însă, la ce. În locul vilelor au rămas doar mormane de cenuţă. În Malibu, acasă la celebrităţile de la Hollywood, focul s-a mai potolit.

?Trebuie să ajung acasă şi voi merge. Dar acum ţin legătura de aici. Vorbesc cu oamenii care sunt acolo, aproape de casa mea, care au grijă de ea, şi cu vecinii mei. Sunt oameni în comunitate pentru care îmi fac griji?, a declarat actriţa Halle Barry.

Având locuinţele în calea focului, multe vedete s-au grăbit să-şi părăsească vilele de lux şi se pună la adăpost. A fost cazul lui Jennifer Aniston, Mel Gibson, Tom Hanks, Barbra Streisand, Pierce Brosnan, Pamela Anderson, Olivia Newton-John, Sting, Jim Carrey sau Diana Ross.

Preşedintele George Bush a anunţat că va vizita zona calamitată.

Foto: BBC News

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close