Antena 3 CNN Externe Incendiu în California: 10.000 de persoane evacuate, printre care şi vedete de la Hollywood

Incendiu în California: 10.000 de persoane evacuate, printre care şi vedete de la Hollywood

Incendiu în California: 10.000 de persoane evacuate, printre care şi vedete de la Hollywood
25 Noi 2007   •   10:43

10.000 de persoane, printre care şi vedete de la Hollywood, au fost evacuate sâmbătă din Malibu, în California de Vest, din cauza incendiului care a distrus 35 de case în celebrul oraş al vilelor de lux. Incidente similare s-au întâmplat în aceeaşi regiune, acum o lună. Incendiul s-a declanşat într-o zonă împădurită, pe un versant deasupra localităţii Malibu, în jurul orei 13.30 ora României, şi s-a propagat rapid spre locuinţele de lux din acest oraş al milionarilor, situat la vest de Los Angeles.

900 de hectare de teren şi 35 de locuinţe au fost distruse de flăcări, iar alte 200 erau ameninţate de flăcări, a precizat un oficial al pompierilor.

Printre celebrităţile obligate să-şi părăsească domiciliul s-au numărat actorii Matthew McConaughey şi Minnie Driver. Locuinţa basistului trupei Red Hot Chili Peppers a fost distrusă de flăcări.

1.700 de pompieri au fost trimşi pentru a lupta împotriva incendiilor, având la dispoziţie 23 de aparate de zbor, printre care elicoptere şi avioane speciale pentru stingerea incendiilor.

În pofida pagubelor materiale semnificative, o singură persoană a fost rănită în incendiu, aceasta fiind un pompier care a suferit arsuri uşoare.

Autorităţile au precizat că vântul se mai calmase sâmbătă seară, după ce a zădărnicit în timpul zilei munca pompierilor cu rafale care atingeau viteze de până la 80 de kilometri pe oră.
Foto: Sky News

IMAGINI DE LA INCENDIUL DIN MALIBU ? Sursa: Fox News

Antena3.ro

×
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close