Antena 3 CNN Externe Incediu uriaș la spitalul de traumatologie din Lyman, după un bombardament rusesc, în regiunea Donețk

Incediu uriaș la spitalul de traumatologie din Lyman, după un bombardament rusesc, în regiunea Donețk

Mai multe rachere rusești au căzut pe spitalul de traumatologie din Lyman, regiunea Donețk. Au cauzat un incendiu uriaș, care s-a extins și la clădirile alăturate.

Incediu uriaș la spitalul de traumatologie din Lyman, după un bombardament rusesc, în regiunea Donețk
Sursa foto: Captură video Twitter
de Cerasela Stafie    |    22 Apr 2022   •   14:39

Guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko, a acuzat armata rusă că a bombardat spitalul regional de traumatologie din orașul Liman. Ar fi fost folosit sistemul de lansare de rachete multiple BM-27 Uragan. Nu s-au oferit detalii despre posibilele victime.

”Fiind lovite direct de obuze, atât spitalul, cât și clădirile rezidențiale din jur au fost arse și distruse. Pompierii și pirotehnicienii au stins incendiul și au scos dispozitivele explozive”, a transmis Kyrylenko pe Telegram.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini surprinse la fața locului. Se poate observa cum acoperișul instituției medicale arde, ridicându-se un nor de fum dens.

Aproape de Kreminna, oraș capturat de forțele ruse, Liman este o localitate din estul Ucrainei, unde continuă bombardamentele și luptele grele. De asemenea, este și unul dintre punctele spre care se crede că trupele moscovite încearcă să avanseze, în planul lor de a ocupa sudul Ucrainei, pentru a ajunge la Transnistria.

×
Subiecte în articol: incendiu spital Război Ucraina Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close