Antena 3 CNN Externe India. O fetiţă cu 4 mâni şi 4 picioare este operată

India. O fetiţă cu 4 mâni şi 4 picioare este operată

India. O fetiţă cu 4 mâni şi 4 picioare este operată
06 Noi 2007   •   11:08

O fetiţă în vârstă de 2 ani din India s-a născut cu patru mâini şi patru picioare. Pentru a avea o viaţă normală, medicii au decis să o opereze. Intervenţia chirurgicală de îndepărtare a membrelor în plus, operaţie foartă rară şi dificilă, a început marţi. Fetiţa a fost unită în interiorul placentei cu un ''geamăn parazitar'', al cărui organism nu s-a mai dezvoltat din perioada intrauterină, iar organismul fetiţei a înglobat membrele, rinichii şi alte părţi din corpul fetusului nedezvoltat. Această condiţie foarte rară poartă numele de isciopagus.

Fetiţa a primit numele de Lakshmi, după zeiţa hindusă a bunăstării care are patru mâini, iar oamenii de satul în care s-a născut, statul Bihar din nordul Indiei, o venerează ca pe o zeiţă.

Medicul pediatru Sharan Patil de la spitalul Sparsh din Bangalor va opera gratuit fetiţa. La intervenţia chirurgicală participă o echipă formată din 30 de medici şi se pare că intervenţia începută marţi va dura maxim 40 de ore.

Gemenii isciopagus sunt uniţi în zona inferioară a pieptului şi abdomen până la pelvis. Intervenţia chirurgicală este considerată extrem de dificilă, fetiţa având două măduve ale spinării, patru rinichi, două cavităţi stomacale, două cavităţi toracice şi un sistem nervos interconectat cu cel al geamănului nedezvoltat.

Rompres

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close