Antena 3 CNN Externe Infractorii români din Italia riscă repatrierea

Infractorii români din Italia riscă repatrierea

Infractorii români din Italia riscă repatrierea
25 Aug 2007   •   20:59

Românii care comit infracţiuni la Roma sunt ameninţaţi cu repatriera. Primarul capitalei italiene a cerut ferm autorităţilor de la Bucureşti, dar şi comunităţilor de români din peninsulă să colaboreze pentru trimiterea acasă a celor certaţi cu legea. Îngrijorat de înmulţirea agresiunilor comise de cetăţenii români în capitala Italiei, primarul Romei, Walter Veltroni, este hotârât să-i repatrieze pe românii ce comit infracţiuni. Într-o declaraţie dată unui cotidian italian, edilul a cerut sprijin autorităţilor române din cadrul ambasadei pentru a facilita procedurile de repatriere. ?Vreau să amintesc autorităţilor române că intrarea în Europa implică un grad mai mare de responsabilitate la care sunt chemate. E nevoie de responsabilitatea comunităţii româneşti pentru a asigura repatrierea. Altfel, se va pune o problemă foarte serioasă?, a avertizat primarul Veltroni.

Nu este prima dacă când primarul Romei vorbeşte despre repatrierea românilor infractori. În luna iunie, în vizită la Bucureşti, el a discutat cu Adriean Videanu despre repatrierea rromilor din Italia. Procedurile de extrădare sunt însă dificile, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană.

Prefectul Romei a anuţat că în ultima perioadă violenţele comise de agresori români au crescut într-un mod alarmant. La începutul săptămânii, regizorul italian, premiat cu Oscar, Giuseppe Tornatore, a fost bătut de doi hoţi, bănuiţi a fi români după accent. Întâmplarea face însă ca şi asistenta care l-a îngrijit să fie tot româncă. Mulţumit de felul în care asistenta l-a îngrijit, regizorul a declarat că ?nu se pot face judecăţi categorice despre un întreg popor străin?.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close