Antena 3 CNN Externe Înregistrare şocantă cu jurnalistul BBC răpit în Gaza (video)

Înregistrare şocantă cu jurnalistul BBC răpit în Gaza (video)

Înregistrare şocantă cu jurnalistul BBC răpit în Gaza (video)
25 Iun 2007   •   08:09

Ziaristul britanic Alan Johnston, răpit de mai bine de 100 de zile în Fâşia Gaza, a apărut într-un material video şocant, difuzat de gruparea islamistă care a revendicat răpirea. Jurnalistul BBC are asupra sa o centură cu explozibil şi face un apel către Guvernul britanic şi gruparea Hamas să nu încerce să îl elibereze prin forţă. Înregistrarea video, care se intitulează ?Apelul lui Alan? a fost difuzată de gruparea radicală Jaish al-Islam, care a revendicat răpirea britanicului. Jurnalistul declară că a fost forţat să poarte o centură cu explozibili, care va fi detonată în cazul în care se încearcă salvarea lui prin forţă. ?Răpitorii mi-au spus că negocierile promiţătoare au fost compromise atunci când gruparea Hamas şi Guvernul britanic au decis să găsească o soluţie militară la această răpire, iar situaţia este acum foarte gravă. După cum vedeţi, am asupra mea o centură cu explozibili, despre care răpitorii spun că va fi detonată dacă va fi lansată o operaţiune militară în zonă?.

Johnston lansează un apel disperat către cei care încearcă să îl salveze. ?Cer grupării Hamas şi Guvernului britanic să nu recurgă la forţă, în încercarea de a pune capăt crizei. Cer postului BBC şi fiecărui britanic care îmi vrea binele să mă susţină în acest sens?. Înregistrarea durează aproximativ 90 de secunde. Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat, la scurt timp după ce materialul a fost dat publicităţii, că nu va permite ca jurnalistul să fie ţinut ostatic în continuare.

Alan Johnston, singurul corespondent permanent în Fâşia Gaza, a fost răpit la 12 martie, din maşina sa. Gruparea palestiniană care a revendicat răpirea a cerut Marii Britanii eliberarea prizonierilor musulmani.  

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close