Antena 3 CNN Externe Insulele Canare. Mii de hectare de vegetaţie distruse, în urma unui incendiu de proporţii

Insulele Canare. Mii de hectare de vegetaţie distruse, în urma unui incendiu de proporţii

Insulele Canare. Mii de hectare de vegetaţie distruse, în urma unui incendiu de proporţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Aug 2012   •   15:26

Noi evacuări au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe insula spaniolă La Gomera, în Canare, unde un incendiu de vegetaþie care a devastat 3.000 de hectare s-a reaprins, în timp ce în Galiţia au fost distruse peste 1.000 de hectare, în plină perioadă de caniculă, relatează AFP.
   
"Locuitorii satelor La Hayas, Arure şi Guada, în vestul insulei, au fost evacuaţi în cursul nopţii (de vineri spre sâmbătă)", adăugându-se celor aproximativ 300 de persoane din cele şapte sate evacuate vineri din La Gomera, a anunţat sâmbătă dimineaţa un purtător de cuvânt al Serviciilor de Urgenţă din Canare.
   
"Incendiile rămân active pe trei fronturi. Pentru moment nu există nicio evoluţie pozitivă", a adăugat el, precizând că incendiul din Parcul Garajonay, o importantă rezervă naturală de pe insulă, s-a reaprins în zone afectate de incendiu anterior.
   
O zecime din suprafaţa parcului a fost cuprinsă de incendii la începutul săptămânii, provocând îngrijorare pentru acest ecosistem de o valoare rară, un vestigiu al pădurilor subtropicale care acopereau malurile Mediteranei în urmă cu câteva zeci de milioane de ani, înscris în Patrimoniul Universal UNESCO.
   
Trei incendii, care au devastat doar în câteva ore sute de hectare, s-au declanşat vineri în Galiţia, în nord-vestul ţării.
   
În această regiune, peste 1.000 de hectare au fost deja distruse, dintre care aproximativ 800 în provincia Urense, în apropiere de Barco de Valdeorras, unde două sate acoperite de fum, Raxoa şi Millarouso, au fost evacuate vineri, a anunţat Guvernul regional.
   
După ce s-a confruntat cu cea mai secetoasă iarnă din ultimii 70 de ani, Spania a declanşat o alertă de incendii, cu un risc foarte ridicat pe cea mai mare parte a teritoriului ţării, cuprinsă miercuri de un val de căldură de origine africană, temperaturile depăşind 40 de grade în mai multe zone.
   
În perioada 1 ianuarie-29 iulie, în Spania a fost devastată de incendii o suprafaţă totală de 130.830 de hectare de vegetaţie.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close