Antena 3 CNN Externe Întâlnire Bush-Putin în SUA, în cadru neoficial (video)

Întâlnire Bush-Putin în SUA, în cadru neoficial (video)

Întâlnire Bush-Putin în SUA, în cadru neoficial (video)
02 Iul 2007   •   07:44

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, îl vizitează pe omologul său american George W Bush, într-o încercare de a detensiona relaţiile dintre ţările lor. Cei doi lideri s-au întâlnit într-un cadru relaxant, la reşedinţa de vară din statul Maine a părinţilor liderului de la Casa Albă. Agenda discuţiilor va cuprinde însă o serie de subiecte delicate, care au provocat în ultimele luni tensiuni între Moscova şi Washington.

Vladimir Putin a sosit la Kennebunport cu elicopterul prezidenţial american, însoţit de fostul preşedinte Bush senior. Tatăl actualului lider de la Casa Albă şi-a jucat, de altfel, rolul de gazdă, mai ales că întrevederea are loc la reşedinţa sa de vară. Cei doi au venit apoi cu o maşină la vila familiei Bush, unde erau aşteptaţi de preşedintele american. Dând dovadă de curtoazie, Putin a oferit buchete de flori fostei prime doamne a Americii, Barbara Bush, dar şi actualei, Laura.

Iar apoi, Putin, Bush-tatăl şi Bush-fiul i-au salutat pe jurnalişti. După câteva fotografii, Bush a găsit ocazia să-şi cheme colaboratorul apropiat, secretarul de stat. Condoleezza Rice, a fost salutată călduros de Putin, dar nu a primit flori. Este pentru prima dată când Bush invită un lider străin la vila tatălui său, fapt ce arată pentru mulţi analişti respectul pe care preşedintele american îl are pentru Putin.

Subiectele întâlnirii sunt însă extrem de serioase. Cele mai delicate sunt amplasarea scutului american anti-rachetă în europa de est şi problema independenţei provinciei sârbe Kosovo, faţă de care Rusia se opune.

Protestatarii anti-război şi-au făcut şi ei apariţia în statul Maine, în apropierea vilei unde se întâlnesc preşedinţii Rusiei şi Statelor Unite. Demonstranţii l-au condamnat pe George W. Bush pentru modul în care gestionează administraţia americană situaţia din Irak. Ei au cerut aducerea acasă a celor 150.000 de soldaţi staţionaţi în Golf. Totodată, protestatarii au făcut apel Congresului american să-l demită pe liderul de la Casa Albă, dar şi pe vicepreşedintele Dick Cheney.  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close